Umjetnička škola “Fortunat Pintarić” proslavila svoj dan

Umjetnička škola “Fortunat Pintarić” uz bogat je program u koprivničkoj sinagogi proslavila svoj dan, a svečanosti je prisustvovao i zamjenik župana Ratimir Ljubić.

Ravnateljica Ariana Šandl tom je prilikom zahvalila svima koji su doprinijeli uspjehu škole koja slovi kao jedna od najboljih glazbenih škola u Hrvatskoj, za što su zaslužni odlični nastupi učenika na brojnim natjecanjima. Škola broji 320 učenika koji su u ovoj školskoj sudjelovali na 20 natjecanja na kojima su ostvarili zapažene rezultate.

Umjetnička škola u Koprivnici djeluje od 1961. godine kao osnovna glazbena škola, u školskoj godini 2010./2011. započelo je izvođenje srednjoškolskog programa, dok od 2012. godine otvaranjem odjela za suvremeni ples postaje Umjetnička škola. Područni odjel u Virju s radom je započeo 2012 godine, a u Đurđevcu 2013. godine.

U sklopu Dana škole, učenici Osnovne škole Fran Koncelak iz Drnja postavili su izložbu radova na temu radost slikanja uz glazbu inspiriranu djelom Claudea Debussyja „Mjesečina“.

Služba ureda župana