Biografija župana

EA1J5651mmDarko Koren rođen je 1963. godine i od rođenja živi u Križevcima. Osnovnu i opću srednju školu pohađao je u Križevcima, a stručnu srednju u Građevinskom srednjoškolskom centru u Zagrebu. Nastavlja studirati na Fakultetu Građevinskih znanosti u Zagrebu, gdje 1986. godine diplomira i stjeće zvanje inženjera građevinarstva.

Po stjecanju diplome, iste se godine zaposlio u G. P. “Radnik” Križevci, gdje gotovo od prvih dana radi kao rukovoditelj u jednom od sektora tvrtke, a nedugo potom i kao rukovoditelj sektora “Završni radovi” sa cca 70-tak uposlenih. Na tim rukovodećim poslovima radi desetak godina, nakon čega ga tvrtka “Radnik”, po stjecanju vlasništva nad tvrtkom „Kalnik“, imenuje njezinim direktorom.

Nakon nešto više od godinu dana na tom rukovodećem mjestu, odlučio se za pokretanje vlastitog, privatnog posla. Najprije u partnerskom odnosu, a nakon toga i samostalno, građevinskim i ugostiteljskim poslom.

Značajno je društveno-politički aktivan u svojoj zajednici, naročito od sredine devedesetih, kada se aktivno uključuje u politički život, učlanjenjem u HSS. Bio je tajnik Gradske organizacije HSS-a, vijećnik gradskog vijeća, predsjednik upravnog odbora „Komunalnog poduzeća“ kao i predsjednik N.K. Križevci.

Nakon 2000. godine još se značajnije uključuje u društvena zbivanja, te 2001. godine dolazi na mjesto zamjenika župana Koprivničko-križevačke županije.

23. siječnja 2008. godine na 18. sjednici Županijske skupštine izabran je za župana Koprivničko-križevačke županije.

Potpredsjednik je Županijske organizacije HSS-a Koprivničko-križevačke županije, član I.O. Nogometnog saveza županije i dopredsjednik N.K. Križevci.

Služi se engleskim jezikom i osnovno je informatički obrazovan.

Oženjen,supruga doktor znanosti,ima dva sina.