Uskoro počinje Europsko rukometno prvenstvo za kadete

Drugi put zaredom Koprivnica će biti jedan od gradova domaćina Europskog rukometnog prvenstva za kadete (U18), a od 9. do 19. kolovoza 2018. godine u Koprivnici i Varaždinu igrat će se utakmice najboljih europskih momčadi u uzrastu do 18 godina.

Prvenstvo je financijski podržala i Koprivničko-križevačka županija, a Koprivnica će  ugostiti reprezentaciju Hrvatske koja će u dvorani Gimnazije „Fran Galović“ igrati utakmice skupine A protiv Izraela, Portugala i Srbije. Nakon toga ih očekuju još dvije utakmice razigravanja također u Koprivnici, dok će se sama završnica turnira odigrati u Areni Varaždin.

Osim Hrvatske, Srbije, Izraela i Portugala, u Koprivnici će se igrati utakmice skupine B u kojoj će snage odmjeriti reprezentacije Danske, Francuske, Norveške i Rumunjske.

Europsko kadetsko prvenstvo počinje 9. kolovoza, i to utakmicom Francuske i Norveške, a zatim slijede utakmice u kojima će snage odmjeriti Danska i Rumunjska, Srbija i Izrael te Hrvatska i Portugal.

U skupinama C i D koje će se igrati u Varaždinu nastupit će reprezentacije Mađarske, Njemačke, Rusije, Španjolske, Islanda, Slovenije, Poljske i Švedske. Arena Varaždin također će ugostiti i finalni vikend turnira, odnosno polufinalne utakmice i utakmice za plasman od prvog do osmog mjesta.

Ulaznice se mogu kupiti putem sustava ulaznice.hr ili na dan utakmice na blagajni dvorane.

Za više informacija:

Služba ureda župana