Uz stručna predavanja započeli 22. Dani travnjaka Koprivničko-križevačke županije

U prostorijama Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Koprivnica u petak, 4. svibnja, stručnim predavanjima započela je 22. po redu manifestacija posvećena poljoprivrednoj proizvodnji – Dani travnjaka Koprivničko-križevačke županije.

Okupljenim poljoprivrednicima i drugim zainteresiranim gostima prvo su prezentirani programi obrazovnih institucija s ciljem popularizacije zanimanja koja nude, kao i s naglaskom na važnost obrazovanja kao jednim od faktora konkurentnosti na tržištu. Ravnatelj Toni Svoboda govorio je o programima križevačke Srednje Gospodarske škole, dok je stručne studije Visokog gospodarskog učilišta Križevci predstavila pročelnica Odjela za stručne studije dr.sc. Marcela Andreata-Koren.

Franjo Babić u ime PORA-e Razvojne agencije Podravine i Prigorja održao je predavanje na temu „Kratki opskrbni lanci“, dok je Andreja Babić iz Hrvatske poljoprivredne agencije govorila o temi „Način utvrđivanja bređosti krava iz mlijeka“.

U ime Uprave za ruralni razvoj Ministarstva poljoprivrede Andreja Laklija predstavila je aktualne mjere Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske, a zatim je Tatjana Međimurec u ime Hrvatske poljoprivredno-šumarske savjetodavne službe informirala okupljene o temi „Mjera 10 – poljoprivreda, okoliš i klimatske promjene“.

Dani travnjaka, kroz više od dvadeset godina održavanja, profilirali su se kao značajna sajamska priredba u Republici Hrvatskoj i Koprivničko-križevačkoj županiji na području stočarske, ratarske, ekološke, voćarske, vinogradarske i tradicijske poljoprivredne proizvodnje, kao i poduzetništva s  naglaskom na ruralni razvoj.

Manifestacija se održava od 4. do 6. svibnja na prostoru Sajmišta u Koprivnici, a program možete vidjeti OVDJE.

Služba ureda župana