Vatrogascima DVD-a Rasinja predana vrijedna oprema

U prostoru vatrogasnog doma DVD-a Rasinja u četvrtak, 29. ožujka održana je primopredaja vatrogasne opreme vrijedne 62 tisuće kuna kojoj su prisustvovali župan Darko Koren i zamjenik župana Ratimir Ljubić, dok je vatrogascima od strane Općine Rasinja predano i novo kombi vozilo vrijedno 221 tisuću kuna.

Župan je vatrogascima uputio čestitke na uspješnom radu, istaknuvši značaj i važnost dobrovoljnog vatrogastva na području naše Županija, a posebno se osvrnuvši na njihovu požrtvovnost tijekom velikih poplava, migrantske krize te velikih požara u Dalmaciji.

Vatrogasna oprema u iznosu  od 30 tisuća kuna nabavljena je iz proračunskih sredstava Koprivničko-križevačke županije, a kao što je pojasnio zapovjednik županijske Vatrogasne zajednice Zvonimir Habijan, DVD-u Rasinja pripalo je i 32 tisuće kuna od ukupno 323 tisuće s koliko su koprivničko-križevački vatrogasci Odlukom Vlade RH nagrađeni zbog gašenja velikih požara u Splitsko – dalmatinskoj, Šibensko – kninskoj i Zadarskoj županiji. Temeljem zapovijedi glavnog vatrogasnog zapovjednika RH Slavka Tucakovića, tijekom požarne sezone 2017. godine, ukupno je bilo angažirano 105 vatrogasaca s 21 vatrogasnim vozilom, od čega je u dvije smjene bilo angažirano i 8 vatrogasaca s dvije auto cisterne i kombi vozilom iz DVD-a Rasinja. Dobivena sredstva također će se utrošiti na nabavu nove vatrogasne opreme.

Načelnik Općine Rasinja Danimir Kolman istaknuo je izuzetno dobar rad DVD-a Rasinja i konstruktivnu suradnju s Općinom, kao i njihov doprinos razvoju vatrogastva.

Primopredaji opreme prisustvovao je i glavni vatrogasni zapovjednik Republike Hrvatske Slavko Tucaković koji je pohvalio cjelokupno dobrovoljno i profesionalno vatrogastvo Koprivničko-križevačke županije, uz posebne zahvale na sudjelovanju u gašenju požara na području Dalmacije.

Predsjednik DVD-a i Vatrogasne zajednice Općine Rasinja Davor Tetec te zapovjednik DVD-a i Vatrogasne zajednice Općine Rasinja Zvonimir Frančić zahvalili su Koprivničko-križevačkoj županiji, županu i zamjeniku Ljubiću, glavnom vatrogasnom zapovjedniku RH Slavku Tucakoviću, Vatrogasnoj zajednici Županije i Općini Rasinja na vrijednoj donaciji, te su zaključili kako će nova oprema biti namijenjena za još kvalitetniji rad DVD-a Rasinja.

Služba ureda župana

Fotografije ustupio: Krešimir Juratović