Vježbom masovne nesreće obilježen Nacionalni dan hitne medicinske službe

Zavod za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije u suradnji s vatrogascima i prometnom policijom u nedjelju, 22. travnja organizirao je vježbu masovne nesreće povodom obilježavanja Nacionalnog dana hitne medicinske službe, kojoj su prisustvovali župan Darko Koren, zamjenik župana Ratimir Ljubić, predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar, ravnatelji županijskih zdravstvenih ustanova, pripadnici žurnih službi, predstavnici županijske Vatrogasne zajednice te brojni građani.

Kao što je pojasnila ravnateljica Zavoda Mirjana Hanžeković, ovo je bila druga po redu vježba ovakvog tipa, a željelo se provjeriti spremnost službe za hitnu medicinu i unaprijediti način zajedničkog koordiniranja i reagiranja. Još je dodala kako žurne službe daju sve od sebe da zbrinu one kojima je potrebna pomoć te je najvažnije da djeluju sinkronizirano i sukladno propisima i standardima.

Župan Darko Koren kazao je kako upravo ovakve vježbe pomažu kvalitetnijem reagiranju u hitnim intervencijama te pripremaju žurne službe za stvarne događaje. Ujedno je zahvalio svima uključenima, kao i svim članovima županijskog sustava zaštite i spašavanja, dodavši kako je u ovoj djelatnosti preventiva izuzetno važna.

Zahvale uključenima uputio je i gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić, a scenarij vježbe bio je zamišljen kao prometna nesreća autobusa punog putnika.

Ravnateljica Hanžeković vježbu je ocijenila uspješnom te zahvalila svima koji su sudjelovali u organizaciji – djelatnicima županijskog Zavoda za hitnu medicinu, žurnim službama, Javnoj vatrogasnoj postrojbi grada Koprivnice, prometnoj policiji Policijske uprave Koprivničko-križevačke, Gradskom društvu Crvenog križa Koprivnica i učenicima Srednje škole Koprivnica medicinskog smjera.

Hrvatski sabor je 2013. godine 30. travanj proglasio Nacionalnim danom hitne medicinske službe čime se Hrvatska pridružila nizu svjetskih zemalja koje nastoje senzibilizirati javnost o važnostima i specifičnostima ove iznimno odgovorne i teške djelatnosti.

Služba ureda župana