Zamjenik Ljubić na predstavljanju humanitarne akcije „Darujte prostor Laticama“

Udruga za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama „Latice“ u prostorijama Grada Koprivnice održala je konferenciju za novinare kako bi najavila humanitarnu akciju pod nazivom „Darujte prostor Laticama“ koja će se provoditi od 14. prosinca 2017. godine do 13. ožujka 2018. godine.

Cilj akcije je prikupiti novac za plaćanje komunalne infrastrukture koja je preduvjet za izgradnju i uređenje novog prostora te izradu projektne dokumentacije, a konferenciji je prisustvovao i zamjenik župana Ratimir Ljubić koji je pohvalio rad Udruge i njezinu skrb za djecu, mlade i odrasle osobe s intelektualnim teškoćama, kao i predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Verica Rupčić.

„Obzirom da smo radili na razvoju Udruge došlo je do povećanja članova te ih imamo više od dvadeset. Prostor u kojemu se sad nalazimo postao nam je premali i stoga nam je sve teže osigurati adekvatnu organizaciju vremena za naše članove.“, kazala je predsjednica Udruge Nevenka Fuchs te ujedno zahvalila Koprivničko-križevačkoj županiji, Povjerenstvu na ravnopravnost spolova na podršci i Gradu Koprivnici na podršci.

Humanitarna akcija završiti će velikim humanitarnim koncertom, a u sklopu konferencija ppredstavljena je i slikovnica „Slon kojega nisu slušale noge“ koja je nastala u sklopu projekta „I ti se možeš igrati s nama“. Tekst za slikovnicu napisala je Nikol Bali, a ilustrirala ju je Antonia Prilika.

Ukoliko želite donirati za ovaj projekt uplate možete izvršiti na račun u Podravskoj banci:

Primatelj: Udruga Latice
Adresa: Hercegovačka 1, 48000 Koprivnica
IBAN: HR 0923860021552003212
Model: 00
Poziv na broj: Datum uplate
Svrha uplate: „donacija – Darujte prostor Laticama“

Služba ureda župana

Izvor fotografija: koprivnica.hr