Zamjenik Ljubić na predstavljanju projekta Razglednice Podravine

Udruga osoba s invaliditetom “Bolje sutra” grada Koprivnice prošlog je vikenda u Miholjancu kraj Virja predstavila projekt Podravina Postcards/Razglednice Podravine koji je odobren na natječaju Saveza Alpe Jadran.

Predstavljanju je prisustvovao i zamjenik župana Ratimir Ljubić, koji je Udruzi kao nositelju zaželio mnogo sreće u provedbi projekta, a Koprivničko-križevačka županija uključila se i kao partner te kroz financijsku podršku.

Ostali partneri su Turistička zajednica područja Središnja Podravina, MOSAIK – socijalno poduzeće iz Austrije i Varstveno delovni center iz Slovenije, a glavni cilj je razmjena iskustava između udruga osoba s invaliditetom koje imaju sjedište u zemljama članicama Saveza Alpe Adria.

Direktni korisnici su odrasle osobe s invaliditetom, a od aktivnosti održat će se pecanje ribe na tradicionalni način na jezeru Miholjanec, sportske aktivnosti prilagođene osobama s invaliditetom, igranje društvenih igara, radionica izrade skulptura od gline te posjet MOSAIK poduzeću s ciljem razmjene iskustava u zapošljavanju osoba s invaliditetom.

Očekivani rezultati su jačanje suradnje i razmjena iskustava između partnerskih organizacija s ciljem uključivanja osoba s invaliditetom u lokalnu zajednicu te poticanje osoba s invaliditetom da postanu aktivni građani Europske unije, a projekt se provodi do 1. kolovoza.

Služba ureda župana