Zamjenik Ljubić na proslavi 130. obljetnice Dobrovoljnog vatrogasnog društva Đelekovec

Dobrovoljno vatrogasno društvo Đelekovec prošlog je vikenda održalo svečanu proslavu 130. obljetnice osnutka i humanitarnog rada, kojoj je prisustvovao i zamjenik župana Ratimir Ljubić.

Nakon svečane sjednice Skupštine Društva koja je održana u petak, 25. svibnja, u subotu je na rasporedu bio bogat program ispred Društvenog doma ”Pajo Kanižaj” u Đelekovcu. U svečanim odorama goste i uzvanike dočekivalo je odjeljenje DVD-a Đelekovec koje je predvodio zamjenik zapovjednika Ivica Šipek, a zatim je  upriličen svečani mimohod u kojem je sudjelovalo 150 vatrogasaca. Mimohod je predvodio zapovjednik VZO Đelekovec-Drnje Marko Barić, koji je podnio prijavak načelnici Općine Đelekovec Štefici Sirutki.

Osim zamjenika Ljubića koji je đelekovečkim vatrogascima čestitao ovu važnu obljetnicu te im poželio mnogo sreće i uspjeha u radu, programu su prisustvovali i predsjednik Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije Goran Matoničkin, ujedno i izaslanik Hrvatske vatrogasne zajednice, zamjenica zapovjednika JVP Koprivnica Jasminka Jakupec, inspektor zaštite od požara u PUZS-u Stjepan Lončar, predsjednik Općinskog vijeća Općine Đelekovec Jerko Kvakan,  pripadnici 12 dobrovoljnih vatrogasnih društava s područja sjeverozapadne Hrvatske te mnogobrojni gosti i prijatelji DVD-a Đelekovec.

Pozdravne riječi okupljenima uputio je i predsjednik DVD-a Đelekovec Marijan Posavec, dok je izvješće o radu i aktivnostima Društva u proteklih 130. godina pročitala Paula Mađerić. Izaslanik HVZ-a Goran Matoničkin DVD-u Đelekovec uručio je Povelju – Gjure S. Deželića Hrvatske vatrogasne zajednice, a u završnom dijelu svečanosti dodijeljena su vatrogasna priznanja i nagrade članovima Društva. Prigodne nagrade dodijeljene su i pokroviteljima i sponzorima u znak zahvale za pomoć i svesrdnu podršku Društvu, a dobili su ih Općina Đelekovec, Hrvatska vatrogasna zajednica, Koprivničko-križevačka županija, Vatrogasna zajednica Koprivničko-križevačke županije, Državna upravi za zaštitu i spašavanje Područni ured Koprivnica, VZO Đelekovec-Drnje, JVP Koprivnica, Firma KL Protektion i Zoran Jajetić.

Služba ureda župana

Izvor fotografija: Krešimir Juratović