Zamjenik Ljubić na proslavi krsne slave Mitrovdana u Velikom Pogancu

Vijeće srpske nacionalne manjine Koprivničko-križevačke županije u srijedu, 8. studenoga u Društvenom domu u Velikom Pogancu organiziralo je svečanu proslavu krsne slave Mitrovdana, prema svom svecu zaštitniku Dimitriju Solunskom.

Okupljenima se uvodno obratio predsjednik Vijeća Branko Dulikravić, prilika je to za druženje i očuvanje tradicije, ali i za analizu rada Vijeća u proteklih godinu dana. Predsjednik je naglasio izvrsnu suradnju s Koprivničko-križevačkom županijom te kako Vijeće ima savjetodavnu ulogu glede preporuka djelovanja prema srpskoj nacionalnoj manjini. Zajedno s Varaždinskom i Bjelovarsko-bilogorskom županijom izdana je povijesna knjiga o srpskoj manjini, a obišlo se i znamenitosti diljem Hrvatske.

Svečanosti je prisustvovao i zamjenik župana Ratimir Ljubić koji je domaćine pohvalio na predanosti očuvanju svog kulturnog identiteta, ujedno najavivši kako će Osnovna škola u Velikom Pogancu uskoro biti kandidirana na energetsku obnovu, čime će se osigurati bolji uvjeti za pohađanje nastave i razvijanje dodatnih programa. Prigodnim govorima obratili su se i pomoćnik ministra poljoprivrede Milenko Živković, predsjednik Vijeća srpske nacionalne manjine iz Varaždinske županije Milan Mirčetić i predsjednik Vijeća srpske nacionalne manjine Virovitičko-podravske županije Mladen Kuljić, a proslavi su prisustvovali i brojni predstavnici manjina županija, općina i gradova, općinski načelnici i predstavnici institucija i udruga te brojni mještani.

Za kulturno-umjetnički dio programa bilo je zaslužno Društvo izvornog folklora „Zavičaj“ Veliki Poganac, a u sklopu programa uručene su i zahvalnice za unaprjeđenje međunacionalnih odnosa, kvalitetu života i ravnopravni razvoj načelniku Općine Sokolovac Vladi Bakšaju, načelniku Općine Rasinja Danimiru Kolmanu te profesoru Peri Markiću.

Služba ureda župana