Zamjenik Ljubić na stručnim skupovima za učitelje razredne nastave

U koprivničkoj Osnovnoj školi Braće Radić 4. i 5. travnja održani su stručni skupovi za  učitelje razredne nastave s područja Koprivničko-križevačke županije na temu “Osnaživanje profesionalnih i osobnih kompetencija učitelja”, kojima je prisustvovao zamjenik župana Ratimir Ljubić. Organizator skupova bila je Agencija za odgoj i obrazovanje, voditeljica viša savjetnica Ivona Nakić-Vojnović, a gosti predavači dekan Učiteljskog fakulteta u Zagrebu Ivan Prskalo te Sonja Jarebica.

Zamjenik Ljubić učiteljima se obratio prigodnim riječima te im je poželio uspješnu edukaciju, a pozdravio ih je i ravnatelj škole Krešo Grgac.

Dekan Ivan Prskalo održao je predavanje na temu “Učitelj kreator odgojno-obrazovnog procesa”, dok je Sonja Jarebica govorila o odgojno učinkovitoj komunikaciji kao temelju upoznavanja i razumijevanja učenika, te je ujedno održala radionicu pod nazivom „Vježbajmo zajedno“ koja je uključivala konstruktivno kritiziranje, osobni jezik, potkrepljenja pozitivnih ponašanja, asertivne tehnike komunikacije i slično.

Primjere dobre prakse u našim školama predstavile su učiteljice razredne nastave iz koprivničkih i križevačke osnovne škole i to:

  1. “Poticanje čitanja u ranoj školskoj dobi”, učiteljica Suzana Hergotić, OŠ „Antun Nemčić Gostovinski” Koprivnica
  2. “Upotreba IKT u nastavi”, učiteljice Kata Stojanovska i Snježana Pavičić, OŠ „Vladimir Nazor” Križevci
  3. “Hrvatske razglednice”, učiteljica Vesna Petrušić, OŠ “Braća Radić” Koprivnica
  4. “Elektronička čestitka”, učiteljica Biserka Knez, OŠ “Đuro Ester” Koprivnica

Služba ureda župana