Zamjenik Ljubić na svečanosti 59. obljetnice Osnovne škole Đuro Ester

Osnovna škola Đuro Ester Koprivnica u petak, 25. svibnja svečanim je programom proslavila svoj 59. rođendan, a proslavi je prisustvovao i zamjenik župana Ratimir Ljubić. Kroz brojne aktivnosti učenici su pokazali što su sve učili i radili proteklih godinu dana, a središnji je događaj svečanosti održan u dvorani Domoljub.

Ravnateljica škole Sanja Prelogović zahvalila je svima koji su im pružili podršku u radu i djelovanju, kazavši kako su realizirali brojne projekte, od kojih je najveći Erasmus+ projekt koji se i tematski provlačio kroz priredbu koju su pripremili učenici i nastavnici. Također su radili na dva velika projekta „Znanje kao dar“ i RoboTech, sudjelovali u projektima pomoćnika u nastavi, volontiranja i e-Škole te su nastojali opravdati zlatni status međunarodne Eko-škole. Pohvalivši svoje nastavnike koji su napredovali u zvanja savjetnika i mentora, ravnateljica je naglasila kako, uz obrazovanje, mnogo rade i na odgoju učenika, koji ne moraju biti odlični po ocjenama, ali mogu postati odlični mladi ljudi.

Rezultate škole na natjecanjima i projektima, ali i u odgojnom procesu, pohvalio je zamjenik župana Ratimir Ljubić, poželjevši im i nadalje mnogo uspjeha, zadovoljstva i sreće u radu.

U ime grada Koprivnice proslavi je prisustvovala zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž, a uzvanike su pozdravili i predstojnik Ureda državne uprave u Koprivničko-križevačkoj županiji Tihomir Kvakarić te zastupnik u Bundestagu i bivši učenik škole Josip Juratović.

Služba ureda župana