Zamjenik Ljubić otvorio 16. Dječji sajam u Virju

U nedjelju, 27. svibnja u dvorištu Osnovne škole prof. Frane Viktora Šignjara Virje i Vrtu sv. Franje održan je 16. po redu Dječji sajam, koji je i ove godine privukao brojne učenike, nastavnike, roditelje, bake i djedove te ostale goste.

Sajam je otvorio zamjenik župana Ratimir Ljubić, uputivši pohvale učenicima na kreativnosti i poduzetničkom duhu, a kao što je kazala ravnateljica škole Marica Cik Adaković, bila je to prilika za druženje, obnavljanje prijateljstava, prezentiranje i kupovanje raznih proizvoda i rukotvorina koje su izradili učenici uz pomoć nastavnika. Okupljenima se obratila i predsjednica županijske Obrtničke komore Irena Kovačić koja je izrazila svoje zadovoljstvo sajmom, a pohvala se pridružio i načelnik Općine Virje Mirko Perok.

Dječji sajam rezultat je zajedničkog rada učenika, učitelja, svih zaposlenika škole, roditelja i sponzora, a humanitarnu prodaju svojih radova priredili su i polaznici i djelatnici Dječjeg vrtića „Zrno“, dok su svojim nastupima sajam obogatili Limena glazba DVD-a Virje, Umjetnička škola „Fortunat Pintarić PRO Virje, vatrogasna mladež DVD-a Virje te učenici gosti iz OŠ Ivan Benković iz Dugog Sela. Za kraj druženja, učenici osmih razreda otpjevali su svoje oproštajne pjesme.

Djecu su posebno oduševile podjela nagrada u vatrogasnim igrama te izvlačenje tombole, a pokrovitelji sajma bili su Koprivničko-križevačka županija, županijska Obrtnička komora te Općina Virje.

Služba ureda župana

Izvor fotografija:os-fvsignjara-virje.skole.hr