Zamjenik Ljubić prisustvovao 126. godišnjoj skupštini DVD-a Peteranec

Dobrovoljno vatrogasno društvo Peteranec prošlog je vikenda održalo 126. po redu godišnju skupštinu kojoj su prisustvovali zamjenik župana Ratimir Ljubić te referent za poslove zaštite i spašavanja Krešimir Škvorc.

Sjednicu je otvorio predsjednik DVD-a Zlatko Blažek zaželjevši dobrodošlicu okupljenima, a zatim je tajnik Damir Jakupec predstavio Izvješće o radu društva u 2017. godini, kazavši kako su uz pomoć Općine Peteranec nastavljeni radovi na izgradnji novog vatrogasnog spremišta, što prvenstveno uključuje krovište, instalacije te energetsku obnovu, s time da je preostalo dovršiti rasvjetu u novoj garaži te urediti prostoriju u potkrovlju namijenjenu edukacijama i sastancima.

Tijekom prošle godine vatrogasci su sudjelovali u brojnim događanjima, primjerice uređenju dvorišta i vrta Dječjeg vrtića „Lastavica“ te obilježavanju stradanja Vukovara, a trenutno su u pregovorima da kroz Vatrogasnu zajednicu Općine te u koordinaciji s Vatrogasnom zajednicom Koprivničko-križevačke županije, organiziraju obuku dijela članova za sigurno rukovanje dišnim aparatima. Donacijom čamca povećana je opremljenost za intervencije obrane od poplava, a Upravni je odbor donio odluku o nabavi manjeg vozila za gašenje požara otvorenog prostora, gdje se nadaju financijskog podršci Općine. Samostalno su odradili osam vježbi te sudjelovali u brojnim drugim vježbama, kako bi bili u punoj spremni za sve izazove u području zaštite i spašavanja i vatrogasnih intervencija, a dali su svoj doprinos i u izvanrednim dislokacijama na hrvatskoj obali. Zahvaljujući uspjehu u dislokacijama, Vlada im je odobrila sredstva koja su namjenski utrošena u nabavu opreme za gašenje šumskih požara. Na području svog djelovanja u proteklog su godini imali ukupno 24 intervencije, a kontinuirano se radilo i na edukaciji mladih članova te suradnji s drugim vatrogasnim društvima i zajednicama.

Zamjenik Ljubić čestitao je članovima DVD-a na uspješnim rezultatima i predanom radu u lokalnoj zajednici, ali i šire, a posebno na trudu koji ulažu u rad s mladim generacijama. Također je posebno zahvalio vatrogascima koji su sudjelovali u izvanrednim dislokacijama, gdje se još jednom pokazalo kako Županija ima kvalitetne i organizirane vatrogasne snage, te je svima poželio mnogo uspjeha i što manje intervencija u 2018. godini.

Na sjednici je još usvojeno Izvješće o financijskom poslovanju u 2017. godini, Izvješće Nadzornog odbora te Plan rada i Financijski plan za 2018. godinu, a dodijeljen su i diplome Kristini Jurjević i Nikoli Blažeku koji su završili doškolovanje za vatrogasne dočasnike u organizaciji vatrogasnih zajednica općina Hlebine i Koprivnički Bregi. Također, nagrada Vatrogasne zajednice Općine Peteranec za uzornog vatrogasca godine pripala je Zoranu Hojsaku, kojemu ovo važno priznanje dodijelile kolege vatrogasci.

Čestitke DVD-u Peteranec uputio je i načelnik Općine Peteranec Krešimir Matijašić, a uz brojne goste i prijatelje, sjednici su prisustvovali članovi dobrovoljnih vatrogasnih društava Sigetec, Torčec, Herešin, Koprivnica, Jagnjedovec, Hlebine, Koprivnički Bregi, Glogovac, Štaglinec, Zlatar Bistrica, Kunovec, Rasinja, Imbriovec, Domaji, Legrad, Hrženica, Starigrad te Zablatje, kao i članovi Udruge žena Peteranec, KUD-a „Fran Galović“, Udruge žena „Hrvatsko srce“, NK „Panonia“, Lovačke udruge „Fazan“, Udruge branitelja Peteranec te Dječjeg vrtića „Lastavica“.

Služba reda župana