Zamjenik Ljubić prisustvovao godišnjoj skupštini DVD-a Rasinja

Dobrovoljno vatrogasno društvo Rasinja prošlog je vikenda održalo svoju 131. godišnju skupštinu kojoj je prisustvovao zamjenik župana Ratimir Ljubić.

Skupštinu je otvorio predsjednik DVD-a Davor Tetec, a uz zamjenika Ljubića koji je pohvalio članove na predanom i uspješnom radu, prisustvovali su joj i načelnik Općine Rasinja Danimir Kolman, zamjenik predsjednika županijske Vatrogasne zajednice Vladimir Piškor, zapovjednik županijske Vatrogasne zajednice Zvonimir Habijan, direktor tvrtke Vatropromet Nenad Radojčić iz Zagreba, vatrogasci pobratimi iz DVD-a Kunovec i iz PGD Hajdoše iz Republike Slovenije, te mnogobrojni predstavnici 35 prijateljskih društava i vatrogasnih zajednica sa šireg područja Varaždinske, Međimurske i Koprivničko-križevačke županije, kao i predstavnici brojnih udruga.

Izvješća za 2017. godinu podnijeli su Davor Tetec, Dalida Sever, Ivica Zrinski, Josip Vukić te zapovjednik DVD-a Zvonimir Frančić, a sva su jednoglasno prihvaćena.

Na kraju skupštine podijeljena su priznanja te su tako spomenicu za deset godina uspješnog rada u vatrogasnoj organizaciji primili Danijel Coban, Boris Bubnjar, Brigita Horvat i Valentina Lovriček, a spomenicu za dvadeset godina uspješnog rada u vatrogasnoj organizaciji primili su Helena Hunjec i Renato Hunjec.

Uvjerenje o osposobljenosti za zvanje vatrogasni časnik primili su: Silvija Tetec, Nenad Hadelan, Ivica Zrinski, Antonio Namjesnik, Davor Tetec, Mario Međimorec, Danijel Namjesnik, Franjo Horvat, Adrijana Međimorec, Mario Škorjanec i Zoran Kladić, a priznanje za poseban doprinos i potporu u vatrogastvu i zaštiti od požara ljudi i imovine u izvanrednim dislokacijama tokom 2017.godine  primili su Mladen Maljak, Danijek Košuta, Goran Marković, Davor Tetec i Zvonimir Habijan.

Veliko priznanje primile su i članice ženske dječje ekipe podmlatka DVD-a Rasinja i to: Lora Tetec, Rebeka Belaj, Ana Trbara, Marta Coban, Laura Coban, Stela Međimorec, Doris Bleković, Marina Hadun, Tena Coban i Leona Gomaz za osvojeno prvo mjesto na 12. županijskom natjecanju vatrogasaca u Molvama.

Služba ureda župana

Fotografije ustupio: Krešimir Juratović