Zamjenik Sobota na 25. obljetnici Udruge HVIDR-a Koprivnica

Udruga HVIDR-a Koprivnica svečanom je akademijom obilježila 25. godišnjicu postojanja i uspješnog rada, kojoj je prisustvovao i zamjenik župana Darko Sobota.

Udruga je osnovana 14. prosinca ratne 1992. godine, a od samih početaka posvetila je svoj rad pomaganju hrvatskim braniteljima koji su stali u obranu domovine i njihovim obiteljima.

Na početku svečane akademije o povijesti djelovanja te aktivnostima Udruge govorio je predsjednik Udruge Stevo Šimunović.

„Od osnivanja do danas u Udrugu je učlanjeno 423 člana hrvatskih vojnih invalida, a prema posljednjem popisu evidentirano je 350 članova. Udruga predano radi u interesu svojih članova i njihovih obitelji na zapošljavanju i stalnom održavanju dobre i kreativne suradnje sa svim udrugama iz Domovinskog rata s područja grada Koprivnice, Koprivničko-križevačke županije i šire, predstavnicima lokalne zajednice, resornim ministarstvima, pravnim osobama, timom psihosocijalne pomoći Koprivničko-križevačke županije  te brojnim drugima.“, kazao je predsjednik Šimunović.

U svom obraćanju okupljenima zamjenik Sobota pohvalio je aktivno djelovanje Udruge i njezinu suradnju s Koprivničko-križevačkom županijom po svim pitanjima braniteljske problematike te je uputio zahvale braniteljima na njihovoj hrabrosti i svemu što su učinili za slobodu i samostalnost Republike Hrvatske.

Na svečanoj akademiji uručene su i zahvalnice svima koji su doprinijeli radu i razvoju Udruge, a za pomoć i dugogodišnju suradnju zahvalnica je uručena i Koprivničko-križevačkoj županiji.

Pored brojnih branitelja i gostiju iz civilnih i vojnih struktura, akademiji su prisustvovali i izaslanik ministra hrvatskih branitelja Zvonko Belja, izaslanik ministra obrane brigadir Ivica Čelika te zamjenica gradonačelnika Koprivnice Ksenija Ostriž. Nakon akademije na Spomeniku hrvatskoj slobodi za branitelje iz Domovinskog rata položeni su vijenci i zapaljene svijeće.

Služba ureda župana

Izvor fotografija: koprivnica.hr