Zamjenik Sobota na proslavi Dana Općine Sokolovac

U petak, 20. travnja, povodom Dana Općine Sokolovac održana je svečana sjednica Općinskog vijeća kojoj je prisustvovao zamjenik župana Darko Sobota.

Sjednicu je otvorio predsjednik Općinskog vijeća Darko Pehnec koji je istaknuo kako je mnogo toga učinjeno u 25 godina Općine, no kako im predstoji još mnogo planova i projekata.

Načelnik Općine Vlado Bakšaj zahvalio je svima na dolasku, a posebno mađarskoj delegaciji Općine Böhönye na čelu s načelnicom Općine Zsoldos Mártom Piroskom i predsjednikom Udruge mađarsko-hrvatskog prijateljstva u Županiji Somogyi Csúcs Tiborom Zoltánom. Izrazivši zadovoljstvo što je odlična suradnja s Općinom Böhönye okrunjena potpisivanjem Sporazuma o suradnji, načelnik Bakšaj predstavio je najvažnije aktivnosti Općine Sokolovac u proteklih godinu dana.

U suradnji sa Županijskom upravom za ceste izgrađena je cesta Ladislav Sokolovački-Trnovac, a zajedno smo modernizirali i cestu koju smo danas otvorili – Lepavina-Donjara. Ponosan sam što je realizirana i druga faza vrtića u suradnji s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije, a obzirom na to da je pokrenut natječaj za treću fazu, nadamo do kraja sljedeće godine projekt privesti kraju. S prijateljima iz Mađarske planiramo se aktivnije uključiti u korištenje EU fondova kako bismo podigli kvalitetu života naših mještana, a na svemu što čini za razvoj Općine zahvaljujem i Koprivničko-križevačkoj županiji.“, kazao je načelnik Bakšaj.

U svom obraćanju, zamjenik Sobota izrazio je zadovoljstvo povezivanjem Općine Sokolovac i Općine Böhönye, što je prilika da se nastavi dugogodišnja uspješna suradnja i realiziraju brojni projekti na korist građana.

Županija Somogy bila je među prvima s kojima je Koprivničko-križevačka županija ostvarila međunarodnu suradnju daleke 1997. godine, a danas kad smo zajedno u Europskoj uniji koristimo tu povezanost prilikom povlačenja sredstava EU fondova. Zahvaljujem Općini i njezinom vodstvu na odličnoj suradnji, Županija vam je i dalje na raspolaganju za potrebnu pomoć u okviru svojih mogućnosti, a sve s ciljem ravnomjernog razvoja. Želim vam mnogo uspjeha u svim planovima i čestitam vam Dan Općine.“, naglasio je zamjenik Sobota.

Prigodnim su se govorima obratili i saborski zastupnik Damir Felak te načelnica Općine Hlebine Božica Trnski, a poseban doprinos svečanosti dali su učenici Osnovne škole Sokolovac koji su pokazali svoje plesne i glazbene vještine.

Prije početka sjednice, u Galeriji Sokolovac otvorena je izložba slika Sokolovačkog likovnog kruga koji broji dvadesetak umjetnika, a kroz ulja na staklu i platnu prikazani su prizori iz života Općina. Također, u sklopu svečane sjednice vinarima iz Koprivničko-križevačke županije koji su sudjelovali na izložbi vina u Općini Böhönye podijeljene su diplome za zlatna, srebrna i brončana vina.

Služba ureda župana