Zamjenik Sobota prisustvovao redovnoj izvještajnoj skupštini DVD-a Batinske

Zamjenik župana Darko Sobota prisustvovao je redovnoj izvještajnoj skupštini DVD-a Batinske, koja je otvorena pozdravnim riječima predsjednika Branka Vucikuje. Predsjednik je zahvalio svima na uspješnoj suradnji, dodavši kako je DVD prošle godine obilježio 60 godina djelovanja, te je na kontinuiranoj financijskog podršci zahvalio Vatrogasnoj zajednici Koprivničko-križevačke županiji i Općini Kalinovac.

Izvještaj o radu DVD-a za 2017. godinu podnijela je zamjenica predsjednika društva Ankica Hadžija, dok je Financijski izvještaj predstavio blagajnik društva Ivan Maletić. Izvještaji su jednoglasno prihvaćeni, kao i Plan rada o kojemu je govorio zamjenik zapovjednika Marko Vicenski te Financijski plan za 2018. godinu.

Zamjenik Sobota u svom je obraćanju okupljenim vatrogascima i njihovim gostima pohvalio predan rad DVD-a Batinske, dugogodišnju kvalitetnu i konstruktivnu suradnju s Koprivničko-križevačkom županijom i njezinom Vatrogasnom zajednicom, kao i doprinos razvoju lokalne zajednice. Još je dodao kako će Županija i nadalje financijski pomagati sektor vatrogastva kao što je to činila i dosad te je vatrogascima poželio uspješnu godinu i što manje intervencija.

Prigodnim govorima obratili su se i načelnik Općine Kalinovac Danijel Zvonar, zamjenik županijskog zapovjednika, ujedno i v.d. zapovjednika JVP Đurđevac Matija Markešić, zamjenik zapovjednika DVD-a Kalinovac Željko Zalar koji je domaćinima poklonio dva izolaciona uređaja, kao i ostali predstavnici DVD-a i udruga s područja Kalinovca.

Skupštini su još prisustvovali predsjednik Općinskog vijeća Općine Kalinovac Mladen Orešić, zamjenika načelnika Općine Kalinovac Danijel Moslavac, predsjednica požarnog područja Đurđevac Marijanka Đođ, zapovjednik Vatrogasne zajednice Općine Kalinovac Željko Gela te predstavnici dobrovoljnih vatrogasnih društava Kalinovac, Kloštar Podravski, Podravske Sesvete,  Brodić, Ferdinandovac, Molve, Virje, Miholjanec, Štaglinec, Kozarevac, Đurđevac, Sedlarica, Grabrovnica i Otrovanec. Skupštini su prisustvovale udruge i društva koji djeluju na području Općine i to: Udruga žena “Kalnovčice”, Kulturna udruga “Tomislav Franjič”, KUD “Grgur Karlovčan”, Lovačka udruga “Zeko”, Društvo “Svetog Luke”, NK Kalinovac, Udruga Umirovljenika te Poljoprivredna udruga Kalinovac.

Služba ureda župana

Izvor fotografija: kalinovac.hr