Započela škola plivanja, plivačke vještine će savladati 486 učenika osnovnih škola

Prošlog vikenda na Gradskim bazenima „Cerine“ u Koprivnici je započela s radom škola plivanja koju Koprivničko-križevačka županija već dugi niz godina  provodi u suradnji sa Zajednicom sportskih udruga grada Koprivnice. Ugovor o provedbi obuke neplivača u školskoj godini 2019./2020. za učenike trećih razreda osnovnih škola kojima je osnivač Koprivničko-križevačka županija potpisao je župan Darko Koren, a obukom će biti obuhvaćeni učenici 18 osnovnih škola, odnosno ove će godine plivačke vještine savladati 486 prijavljenih učenika.

Županija će financirati rad stručnih osoba u ukupnom iznosu od 80 tisuća kuna, odnosno 163 kune po učeniku, a škola plivanja će trajati 20 sati po učeniku uz nadzor učitelja plivanja.

Važno je naglasiti kako je Koprivničko-križevačka županija jedna od rijetkih u Republici Hrvatskoj koja financira ovakav projekt, pri čemu se prvenstveno potiču zdrave sportske navike već u ranoj dobi učenika. Ovaj projekt uspješno provodimo već dugi niz godina i njime na najbolji način potičemo izvannastavne aktivnosti i razvoj motoričkih vještina kod učenika. Školu plivanja vode stručnjaci iz Udruge kineziologa grada Koprivnice, dakle djeca su u sigurnim rukama, a treba spomenuti kako smo u paket uključili i prijevoz učenika“, kazao je župan Koren.

Po završetku obuke, učenici će dobiti diplome kojima se potvrđuje pohađanje škole plivanja i stupanj usvojenih vještina.

Služba ureda župana