Započeo 3. Alpe Adria festival mladih pisaca

U prostoru Sveučilišta Sjever u Koprivnici, u četvrtak 17. svibnja započeo je 3. po redu Alpe Adria festival mladih pisaca, na kojemu su se predstavili autori iz Theodora Bauer iz Austrije, Tomo Podstenšek iz Slovenije, Miklos Benedek iz Mađarske i Andrija Škare iz Hrvatske, a danas će im se pridružiti i Aleš Jelenko iz Slovenije.

Festival se održava od 17. do 19. svibnja u Koprivnici i Križevcima, organizator je Umjetnička organizacija Artikulacije, a pokrovitelji su Savez Alpe Jadran i Koprivničko-križevačka županija, uz brojne partnere.

Studente i sudionike Festivala pozdravio je zamjenik župana Ratimir Ljubić, poželjevši im dobrodošlicu i naglasivši važnost poticanja čitanja i pisanja među mladim, kao i kulturnog povezivanja mladih književnika iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske i Austrije.

Uz zamjenika Ljubića, okupljenima su se obratili i pročelnica Odjela za novinarstvo Sveučilišta Gordana Tkalec te predsjednik Organizacijskog odbora Marko Gregur, a zatim su se predstavili sami autori, koji su i čitali ulomke iz svojih djela.

Središnje događanje na rasporedu je u subotu, 19. svibnja u 19:30 u dvorištu Muzeja grada Koprivnice pod nazivom “Zvjezdana noć: Impresije srednjoeuropske književnosti”.

Služba ureda župana