Župan i načelnik Bakšaj sa suradnicima obišli obnovljenu cestu

Župan Darko Koren, načelnik Općine Sokolovac Vladimir Bakšaj i ravnatelj ŽUC-a Dragutin Guzalić sa suradnicima obišli su u utorak, 7. kolovoza završene radove na obnovi  županijske ceste 2181 Sokolovac (D41)- Srijem -Široko Selo i to dionicu Srijem – Mala Mučna.

Nakon provedenog postupaka javne nabave, a temeljem godišnjeg Plana građenja, rekonstrukcije i izvanrednog održavanja županijskih i lokalnih cesta, Županijska uprava za ceste je na području Općine Sokolovac s tvrtkom Huđek niskogradnja iz Petrijanca ugovorila radove vrijednosti  1.191.515,81 kuna na obnovi spomenute ceste u dužini  2950 metara.

Prilikom jučerašnjeg obilaska iskazano je zadovoljstvo završetkom radova kako je i planirano, a bila je to i prilika za županov osvrt na ulaganje u lokalne i županijske ceste s naglaskom na važnost unapređenja tih cesta što je ključno za razvoj lokalnih zajednica. Ova tema bila je i na dnevnom redu nedavno održanog sastanaka župana s Vladom RH u Varaždinu gdje je istaknuto kako su zakonskim izmjenama 2016. godine županijske uprave za ceste ostale bez dijela naknade za ceste koja je nužna za modernizaciju i podizanje sigurnosti dodavši kako su cijene radova i održavanja značajno porasle čime se još jednom ukazalo na ovu problematiku.

Služba ureda župana