Župan i poduzetnici uručili zadarskoj bolnici 100 tisuća kuna

Kao što je najavljeno, delegacija Koprivničko-križevačke županije, predvođena županom Darkom Koren, predstavnicima Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Koprivnica i županijskim poduzetnicima, u četvrtak 21. rujna uručila je zadarskoj Općoj bolnici donaciji od 100 tisuća kuna.

Inicijativa za pomoć Zadru i okolici, koje su zadesile katastrofalne poplave, potekla je od HGK ŽK Koprivnica, koja je donijela takvu odluku na svečanoj sjednici Gospodarskog vijeća, uz nadu da će biti poticaj i drugim gospodarskim subjektima. U donaciju zadarskoj bolnici uključile su se tvrtke Radnik, Piškornica sanacijsko odlagalište, Hartmann, KTC i Rasco, kao i Belupo i Podravka, koja je s partnerima trgovačkim lancima Konzum, Velpro, Metro, Tommy, Müller, Dm i Bipa pokrenula zajedničku akciju. Naime, u periodu od 16. do 23. rujna svi će Podravkini proizvodi bit 30 posto jeftiniji na svim prodajnim mjestima navedenih trgovačkih lanaca u Zadru i Ninu.

U svom obraćanju prilikom primopredaje donacije, župan je naglasio kako su u „kriznim situacijama najvažniji zajedništvo i solidarnost te kako su ovo tek prvi koraci prema budućnoj suradnji po svim pitanjima, od gospodarstva i kulture“. Zahvalivši Komori na pokretanju inicijative te županijskim poduzetnicima, župan je Zadranima poželio što bržu obnovu poplavljenog područja, a u dobrim željama pridružio mu se i potpredsjednik za Korporativni marketing, razvoj i komunikacije Podravke te član Gospodarskog vijeća HGK ŽK Koprivnica Vedran Šimunović, pozvavši i druge poduzetnike da se uključe u pomoć Zadru i okolici.

Zahvale na donaciji i podršci u teškim trenucima uputili su župan Zadarske županije Božidar Longin, gradonačelnik Zadra Branko Dukić i ravnatelj Opće bolnice Zadar Željko Čulina, a neposredno prije primopredaje, u zadarskoj je Županijskog upravi održan prijem za župana Korena i suradnike.

Služba ureda župana