Župan i pročelnik Kramarić uručili priznanja najuspješnijim sudionicima natječaja Državne uprave za zaštitu i spašavanje

U prostorima Županijske uprave u četvrtak, 17. svibnja održan je prijem župana Darka Koren na kojemu su uručena priznanja najuspješnijim sudionicima županijske razine natječaja Državne uprave za zaštitu i spašavanje za izradu likovnih, literarnih i foto radova djece i mladih predškolskog, osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta te djece i mladih s posebnim obrazovnim potrebama za školsku godinu 2017./2018.

U ime Državne uprave za zaštitu i spašavanje Područnog ureda Koprivnica obratila se voditeljica projekta Laura Rasinec koja je kazala kako je cilj natječaja edukacija djece te je zahvalila svima uključenima koji su doprinijeli podizanju svijesti djece i mladih o postojanju rizika od katastrofa i radu žurnih službi.

Važno je da djeca znaju prepoznati opasnost i kako se u toj situaciji ponašati, a u preventivnim aktivnostima upravo je edukacija od najveće koristi i najbolje ulaganje u budućnost. Natječaj se provodi svake godine i to u osam kategorija, a na našu veliku radost ove je godine zaprimljeno pet tisuća prijava.“ , dodala je voditeljica Rasinec, a zatim su svoje radove o vatrogastvu pročitale Lana Harča iz Osnovne škole Sveti Petar Orehovec, koja je osvojila prvo mjesto u kategoriji učenika osnovnih škola od 1. do 4. razreda, te Greta Lonjak iz Osnovne škole Antuna Nemčića Gostovinskog Koprivnica koja je osvojila drugo mjesto.

Okupljene je pozdravio i pročelnik Područnog ureda Koprivnica Ivan Kramarić koji je kazao kako se svake godine povećava broj radova djece i mladih te je zahvalio Povjerenstvu koje je radilo na odabiru radova.

„Na županijskoj razini također imamo povećanje broj pristiglih radova, sa 150 na 180, a zahvaljujem i Županiji koja nam je omogućila da priznanja uručimo na ovako svečan način te nas uvijek podržava u svim našim projektima.“, istaknuo je pročelnik Kramarić.

Župan je također pohvalio djecu na marljivosti i kreativnosti koje su pokazali na natječaju, kao i njihove mentore i ravnatelje škola.

Smisao ovog natječaja je da se od najranije dobi razvija svijest o odgovornosti svakog od nas i da se pripremimo na reakciju u slučaju potrebe, što se može svrstati u kontekst preventive za koju govorimo da je najvažnija u takvim slučajevima. Ovo je doista jedan hvalevrijedan natječaj te čestitam organizatorima i školama na postignutim rezultatima, a posebno učenicima koji su pokazali veliku odgovornost i razumijevanje sustava za zaštitu i spašavanje.“, kazao je župan.

Nakon uvodnih riječi pristupilo se dodjeli nagrada učenicima koji su osvojili prva tri mjesta na županijskoj razini natječaja, a detaljan popis nagrađenih možete vidjeti OVDJE.

Prijemu povodom dodjele nagrada prisustvovao je i zamjenik župana Ratimir Ljubić sa suradnicima.

Služba ureda župana