Župan i zamjenici na tradicionalnom prijemu okupili predstavnike vjerskih zajednica

U Domu za starije i nemoćne osobe u Koprivnici, u ponedjeljak 22. siječnja župan Darko Koren, zamjenici župana Darko Sobota i Ratimir Ljubić te predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar održali su tradicionalni prijem za predstavnike vjerskih zajednica s područja Koprivničko-križevačke županije.

Župan je u svoje ime, kao i u ime zamjenika i predsjednika Županijske skupštine, okupljenima zahvalio na iznimnoj suradnji vjerskih zajednica i Županije, poželjevši im mnogo zdravlja, sreće i uspjeha u 2018. godini.

Godina iza nas bila je prilično zahtjevna i turbulentna, no vjera i zajedništvo pomogli su nam da prevladamo sve prepreke koje su bile pred nama, a upravo su to i preduvjeti za izgradnju bolje budućnosti. Hvala vam na svemu što činite za dobrobit naših građana, a naša je uloga da vam u tome pomognemo i financijski. Nadam se kako ćemo ove godine još bolje surađivati na tom polju i zajednički ostvariti planirane ciljeve.“, kazao je župan, dodavši kako se nada i više ovakvih susreta i zajedničkih druženja.

U ime biskupa Varaždinske biskupije monsinjora Josipa Mrzljaka pozdrave je uputio dekan koprivničkog dekanata velečasni Leonard Markač te zahvalio Županiji na podršci i razumijevanju, dodavši: „I pripadnici vjerskih zajednica i županijska vlast usredotočeni su na probleme i život ljudi, pri čemu svatko imaju svoju funkciju i zadaću, a služimo građanima koji su nam dali povjerenje. Smisao je da jedni druge nadopunjavamo u smjeru napretka i prosperiteta, da budemo na strani onih koji čine dobro te vam još jednim zahvaljujem na iskrenoj i konstruktivnoj suradnji.

Prigodne riječi u ime biskupa Bjelovarsko-križevačke biskupije monsinjora Vjekoslava Huzjaka uputio je dekan križevačkog dekanata velečasni Stjepan Soviček, kazavši kako je početak godine prilika da jedni drugima poželimo sve lijepo i dobro te puno zdravlja i dobrog nastojanja.

Upravo smo započeli s molitvom za jedinstvo kršćana, a i ovdje smo se okupili u tom nastojanju, kako bi pozitivno utjecali na sadašnjost i budućnost. Zahvaljujem Županiji na svemu što je učinila, neka vas čuva Bog, i neka nam nova 2018. godina donese mnogo lijepih susreta, duhovnog i materijalnog bogatstva te korisnih projekata koje ćemo zajedno realizirati.“, naglasio je dekan Soviček.

Dekan đurđevačkog dekanata Mladen Gorupić također je uputio zahvale Županiji na dosadašnjoj suradnji, uz želje za još bolju u narednom razdoblju, te kazao: „Mnogo toga ovisi o kvaliteti naše suradnje, a materijalna nam je pomoć prvenstveno potrebna u smislu obnove sakralnih objekata. Želja ima mnogo, nadam se kako će se neke od njih i ostvariti, a svima vam od srca želim prvo zdravlja u novoj godini, pa onda i svega ostaloga.

Biskup Križevačke grkokatoličke biskupije Nikola Kekić u svom je obraćanju govorio o ulozi vjere u ljudskom životu, osvrnuvši se na važnu obljetnicu: „Od lipnja prošle do lipnja ove godine obilježavamo 240 godina od osnutka Križevačke grkokatoličke biskupije, a centralna je liturgija sa svim kolegama biskupima planirana za 18. lipnja, što će biti iznimno važan događaj za Križevce i cijelu Županiju. Drago mi što smo se danas ovdje okupili i pokazali da zajednički i odgovorno moramo služiti čovjeku i našoj domovini.“

Nakon uvodnih obraćanja, biskup Kekić izrekao je blagoslov, a prijemu su još prisustvovale pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Ana Mušlek te ravnateljica Doma za starije i nemoćne Vesna Križan.

Služba ureda župana