Župan i zamjenik Sobota sastali se s načelnikom Općine Drnje

Župan Darko Koren i zamjenik župana Darko Sobota u četvrtak, 2. studenoga posjetili su Općinu Drnje i načelnika Petra Dombaja kako bi razgovarali o aktualnim projektima i planovima za naredno razdoblje.

Na samom početku sastanka, načelnik Dombaj upoznao je župana i zamjenika Sobotu s projektom rekonstrukcije prilaznog puta i parkirališta na mjesnom groblju, naglasivši kako je radove izvela tvrtka PZC Varaždin, a vrijednost im je oko 329 tisuća kuna. Parkiralište sadrži 36 parkirnih mjesta, a za potrebe izgradnje, Republika Hrvatska darovala je Općini Drnje livadu površine 156 čhv.

Spomenuvši projekt energetske obnove vrtića u Drnju, asfaltiranje nerazvrstanih cesta te postavljanje energetski učinkovitije LED javne rasvjete, načelnik je kazao kako se glede financiranja daljnjih razvojnih projekata planiraju prijaviti na natječaje EU fondova, gdje će to biti moguće, naglasivši važnost podrške Koprivničko-križevačke županije.

Župan se osvrnuo na dosadašnju odličnu suradnju s Općinom, prisjetivši se zajedničkog djelovanja u velikim poplavama koje su to područje zadesile 2014. godine, te je načelniku poručio kako mu je Županija na raspolaganju za pomoć u svim projektima koji će doprinijeti većoj kvaliteti i boljem standardu mještana, a sve s ciljem ravnomjernog razvoja Županije. Također je podsjetio kako je nedavno potpisan ugovor glede projekta energetske obnove OŠ Frana Koncelaka Drnje, vrijedan oko 2,6 milijuna kuna, od čega će se 60% troškova sufinancirati preko Fonda za regionalni razvoj. Škola će na taj način u proračunatoj energiji za grijanje uštedjeti 69% te će se moći certificirati u energetski razred B, iz sadašnjeg F.

Za kraj sastanka, načelnik je za početak sljedeće godine najavio otvorenje jaslica, kako bi se u Općini potaknuli pozitivni demografski trendovi i omogućili bolji životni uvjeti mladim obiteljima.

Služba ureda župana