Župan na 11. susretima trgovaca u Podravki

Župan Darko Koren u petak, 25. svibnja u prisustvovao je 11. susretu trgovaca u organizaciji Hrvatske obrtničke komore, u suradnji s tvrtkom Podravka kao partnerom, koji je u Koprivnici, u prostorima Podravke, okupio broje predstavnike struke kako bi se raspravljalo o aktualnostima, problemima, iskustvima i brojnim temama vezanim uz trgovinu.

O važnosti ovog susreta i izazovima s kojima se susreću trgovci govorio je predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec, naglasivši važnost malih obiteljskih trgovina za hrvatsko gospodarstvo. Dodao je kako razini države postoji 2800 obrtnika više, ali je preko 250 malih trgovina zatvorilo svoja vrata jer ne može konkurirati velikim trgovačkim lancima u cijeni, a javlja se i problem kvalitetne radne snage u velikim lancima.

Župan se u svom govoru također osvrnuo na važnost malih trgovaca kazavši: „Lako je biti veliki trgovac u velikim sustavima, gdje je sve posloženo i iza vas stoji kapital, no biti trgovac u malom sustavu, koji ste sami stvorili od nule, to je za mene veličina i uspjeh svakog od vas, posebno u vremenima kada vam okolnosti ne idu na ruku.

Okupljene je, između ostalih, pozdravila i pomoćnica ministra gospodarstva, poduzetništva i obrta Ana Mandac, koja je naglasila kako su vrata ministarstva trgovcima uvijek otvorena za suradnju, a uz neformalna druženja na kojima su ostvareni novi kontakti, sudionici su imali priliku educirati se kroz stručna predavanja, izlaganja i panel rasprave. Od tema, razgovaralo se o mogućnostima korištenja sredstava iz EU fondova, psihologiji i pravima potrošača i trgovaca te upoznavanju obrtnika sa zakonskim obvezama prema Zakonu o zaštiti na radu.

Služba ureda župana

Izvor fotografija: epodravina.hr