Župan na 144. redovnoj godišnjoj izvještajnoj skupštini DVD-a Križevci

U hotelu Kalnik u Križevcima u petak, 13. travnja održana je 144. redovna godišnja izvještajna skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Križevci, kojoj je prisustvovao i župan Darko Koren.

Sjednicu je svečano otvorio predsjednik DVD-a Križevci Ivan Matosović, a u ime radnog predsjedništva vodio ju je Božidar Štubelj. Skupštini su prisustvovali brojni gosti i uzvanici, između ostalih i predsjednik Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije Goran Matoničkin, pročelnik Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Koprivnica Ivan Kramarić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Križevaca Marko Katanović, zamjenik križevačkog gradonačelnika Mario Martinčević, inspektor za vatrogastvo Stjepan Lončar, predsjednik i tajnik VZ Križevci Ivan Mužić i Miroslav Petračija, zamjenik načelnika PP Križevci Krešimir Sokač  te predstavnici ostalih DVD-ova i sponzori.

U pozdravnom govoru predsjednik županijske Vatrogasne zajednice Goran Matoničkin zahvalio je županu što je Županija izvršila sve obveze prema vatrogascima, dok je predsjednik križevčake Vatrogasne zajednice Ivan Mužić najavio kako se idući vikend održava osnivačka skupština 33. DVD-a na području Križevaca, a riječ je o Pavlovcu Ravenskom.

Župan Darko Koren pohvalio je velik odaziv mladih vatrogasaca te kazao kako je Koprivničko-križavačka županija jedna od najvatrogasnijih, a Križevci najvatrogasniji grad u Hrvatskoj.

Izvještaj o radu podnijela je Ivana Ružić, koja je kao posebnu aktivnost istaknula memorijal “Valentina Sokač”, koji se održava svake godine u sjećanje na tragično preminulu članicu Društva. Sve izvješća kao i financijski plan prihvaćeni su jednoglasno.

Spomenicu za 50 godina rada u Društvu primili su Ivan Pečarić i Božica Kranjec, uvjerenje za zvanje vatrogasca stekla je Valentina Valjak, a zvanje vatrogasca prve klase stekle su Nikolina Babok i Antonija Gotić. Zvanje dočasnika prve klase stekli su Vlasta Antolić, Ivana Batinjan, Milica Lepčić i Ivica Muli, a zvanje vatrogasni časnik stekle su Tamara Antolić i Darinka Šimunčić.  Uvjerenje za specijalista za upotrebu aparata za zaštitu dišnih organa primili su Nikola Mišain i Ivica Muli, dok su zvanje vatrogasnog suca stekli Ivan Matosović i Slavko Gotić.  Također, na Skupštini je dodijeljeno i 30-ak priznanja za sudjelovanje.

Služba ureda župana

Izvor fotografija: prigorski.hr