Župan na proslavi Dana Zagrebačke županije

U petak, 13. srpnja u hotelu International u Zagrebu održana je svečana sjednica Županijske skupštine Zagrebačke županije povodom obilježavanja Dana Županije, kojoj je prisustvovao i župan Darko Koren.

Svečanosti su prisustvovali i predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, izaslanik predsjednika Sabora RH i predsjednika Vlade RH ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, brojni župani, gradonačelnici i načelnici općina te drugi uzvanici.

Predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović čestitala je uspješnih 25 godina Županije uz riječi kako je svaka država onoliko snažna i uspješna koliko se ravnomjerno razvijaju svi njezini dijelovi te zato županije moraju biti njezini razvojni pokretači.

Sjednicu je otvorio predsjednik Županijske skupštine Zagrebačke županije Damir Mikuljan, dok je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić naglasio kako su i nadalje jedna od gospodarski najstabilnijih županija u Hrvatskoj, uz ostvarene prihode poduzetnika u iznosu od 49,9 milijardi kuna. Također se osvrnuo na aktivnost u EU projektima, čija je vrijednost od 2007. godine do danas dvije milijarde kuna, a provode se i u javnom i u privatnom sektoru.

U ime župana okupljenima se obratio župan Darko Koren koji je pohvalio dosadašnju uspješnu suradnju sa Zagrebačkom županijom te poželio mnogo uspjeha u daljnjem radu.

Na svečanoj sjednici dodijeljena su i javna priznanja te je tako Povelja Zagrebačke županije uručena Državnoj upravi za zaštitu i spašavanje – Područnom uredu za zaštitu i spašavanje Zagreb, DVD-u Marija Magdalena iz Pušće, Proizvodno-trgovačkom-uslužnom obrtu Grubešić iz Vrbovca, Karlu Kralju, vlasniku Pekarne Kralj iz Svetog Ivana Zeline, Borisu Makarunu iz Samobora te Željku Staniloviću iz Velike Gorice. Nagrada Zagrebačke županije za doprinos ugledu i promociji Zagrebačke županije u zemlji i svijetu dodijeljena je KUD-u Čiče iz Novog Čiča te Janu Gorišeku iz Dugog Sela. Nagrada za iznimna postignuća dodijeljena je tvrtki Iverpan d.o.o. iz Donje Zeline, dok je nagrada za životno djelo uručena književniku, dramatičaru, redatelju i publicistu Stjepanu Nini Škrabeu iz Jastrebarskog. Zahvalnica predsjednika Županijske skupštine dodijeljena je Udruzi branitelja 151. samoborske brigade, a zahvalnica župana trgovačkom društvu Aquachem d.o.o. za proizvodnju i trgovinu. Diplome predsjednika Županijske skupštine dodijeljene su mladim inovatorima Martinu Sokoloviću, Lovri Stipanoviću i Josipu Orozu, dok je diploma župana dodijeljena Stjepanu Fugaju, zapovjedniku Vatrogasne zajednice općine Gradec.

Služba ureda župana

Izvor fotografija: prigorski.hr