Župan na zatvaranju 51. Križevačkog velikog spravišča

Tijekom tri dana trajanja jedne od središnjih turističkih manifestacija Koprivničko-križevačke županije – 51. Križevačkog velikog spravišča održana su brojna događanja u kojim je i ove godine sudjelovalo stotine posjetitelja.

Svečanom zatvaranju manifestacije u nedjelju, 17. lipnja prisustvovao je i župan Darko Koren, a za predstave o svađi i pomirbi križevačkih purgera i kalničkih šljivara bio je zaslužan redatelj Mario Kovač.

Križevačka djevojačka straža u sklopu Spravišča obilježila je deset godina postojanja pa je tim povodom okupila velik broj gostujućih povijesnih postrojbi. Kako je Spravišče izgledalo kroz povijest moglo se vidjeti na izložbi „Pet desetljeća Spravišča“, mladi pjevački talenti natjecali su se na „Prvom pljesku“, učilo se o sigurnosti u prometu te rekreiralo na sportskim aktivnostima. Tako je Nogometni klub Križevci organizirao Križevačko nogometno spravišče, Boćarski klub Bulin-Pan održao je natjecanje u boćanju, Ženski odbojkaški klub Križevci bio je zadužen za ženski odbojkaški turnir, dok je Udruga škola košarke Križevci održala Memorijalni turnir veterana. U organizaciji Udruge P.O.I.N.T. u Atriju likovne galerije održano je „Križevačko kvizišče“ , a na Poohfestu nastupili su Limena glazba i mažoretkinje Vrbovec te Gradski puhački orkestar Križevci.

Udruga vinara i vinogradara „Bilikum“ organizirala je „Večer vina i čvaraka“ gdje su posjetitelji mogli isprobati najbolja domaća vina križevačkog područja te se počastiti gastronomskim delicijama, a tijekom manifestacije održani su i koncerti popularne glazbe poput Opće opasnosti, Crvene jabuke i Zvonka Bogdana.

Služba ureda župana

Izvor fotografija: prigorski.hr