Župan obišao radove na cestama u općini Kloštar Podravski

Župan Darko Koren, u pratnji ravnatelja Županijske uprave za ceste Koprivničko-križevačke županije Dragutina Guzalića, načelnika Općine Kloštar Podravski Siniše Pavlovića i drugih suradnika, u srijedu, 23. svibnja obišao je radove na cestama koje ŽUC izvodi na području općine Kloštar Podravski.

Kao što je pojasnio načelnik Pavlović, u sklopu održavanja i popravka lokalne ceste LC26129 Kloštar Podravski – Kozarevac obnavlja se kolnik na način da se preko postojećeg sloja asfalta stavljaju novi slojevi, dok se na lokalnoj cesti LC2235 koja spaja općine Kloštar Podravski i Podravske Sesvete izrađuju novi cijevni propusti. Radovi su bili neophodni kako bi svi sudionici u prometu na spomenutim relacijama bili što sigurniji, a njihovo putovanje i udobnije.

Na nedavno održanoj 42. sjednici županijskog Savjeta za sigurnost prometa na cestama, ravnatelj Guzalić pojasnio je kako su prvi put nakon 2012. godine raspodijeljena značajnija državna sredstva za obnovu, rekonstrukciju i gradnju županijskih i lokalnih cesta, a prošle je godine to iznosilo oko 9,5 milijuna kuna. Ove se godine planira provesti dvadesetak projekata, a pojačano je i redovno održavanje s 14 na 18 milijuna kuna što doprinosi očuvanju županijskih cesta.

Služba ureda župana