Župan održao prijem za prvakinje Hrvatske u mini košarci

Župan Darko Koren, zajedno sa zamjenikom župana Ratimirom Ljubićem i suradnicima, u srijedu, 30. svibnja u prostorima Županijske uprave održao je prijem za mlade košarkašice, trenere i vodstvo Ženskog košarkaškog kluba „Podravac“ iz Virja, koji je osvojio prestižnu titulu prvakinja Hrvatske u mini košarci za djevojčice do 11 godina.

Župan je Klubu uputio čestitke na ovim sjajnim rezultatima koji na najljepši način promoviraju Koprivničko-križevačku županiju te dodao: „Sport doživljavamo kao važan segment društva kroz koji se mladi razvijaju i uče korisne vještine. Svima je poznato koliko se u Virju pridaje pažnje sportu te pohvaljujemo sav vaš trud i zalaganje koje pokazujete svih ovih godina, što je doista impresivno za malu sredinu poput vaše općine. Još jednom vam čestitam na naslovu prvakinja Hrvatske u mini košarci te vam želim da i nadalje budete ovako uspješne.“. Župan je napomenuo i kako je prijemu trebao prisustvovati načelnik Općine Virje Mirko Perok, koji je bio spriječen zbog poslovnih obveza, a jedan je od najzaslužnijih za podršku ovom klubu i njegove rezultate.

Dopredsjednik Kluba Zlatko Pintar zahvalio je županu i suradnicima na prijemu te kazao kako su krenuli trenirati prije 18 godina, no zaigrali su tek sezone 2002./2003.

Prije šest sezona formirana je liga Sjever za djevojčice do 11 godina, i od tih šest sezona mi smo pet puta bili prvaci i jednom drugi. Košarkaški savez, koji je naša krovna organizacije, prije dvije godine pokrenuo je državno prvenstvo u mini košarci, i nakon što nam je prošle godine izmaknuo naslov najboljih, ove smo ga godine uvjerljivo osvojili zdušnom borbom. Želimo se i nadalje truditi i postizati odlične rezultate te vjerujem kako ćemo to i ostvariti.“, pojasnio je dopredsjednik Pintar, dodavši kako Klub već drugu godinu igra prvu hrvatsku košarkašu ligu za žene, a ove su godine u svim kategorijama prvaci regije Sjever.

Prijemu su prisustvovali i treneri Ivica Molnar i Klara Vinković, koji su kazali kako su ponosni na svoje igračice koje su svakodnevno naporno trenirale ne bi li postale prvakinje države.

Ovo je njihov rezultat i velik uspjeh za ovako mladu ekipu koja trenira tek nekoliko godina.“, poručila je trenerica Vinković te zahvalila županu na podršci poklonivši mu loptu za uspomenu na koju se potpisala cijela ekipa. Trener Molar osvrnuo se na financijsku situaciju u Klubu koja bi mogla biti i bolja, zahvalivši svima uključenima na pomoći, a posebno glavnom sponzoru tvrtki Gigant d.o.o. iz Kloštra Podravskog.

U ime djevojčica obratila se Lana Popović koja je proglašena najboljom igračicom na završnici Prvenstva kazavši kako je to bilo lijepo iskustvo na kojemu je upoznala mnogo kolegica, a važno je spomenuti i kako je najboljim strijelcem proglašena Iva Šoš.

Služba ureda župana