Župan održao prijem za sudionike EUROMATHA-a

Župan Darko Koren i zamjenik župana Ratimir Ljubić sa suradnicima su u četvrtak, 22. ožujka u prostorijama Županijske uprave održali prijem za učenike Gimnazije „Fran Galović“ Koprivnica koji su sudjelovali na matematičkoj konferenciji EUROMATH 2018, kao i za njihovu mentoricu Bojanu Habek te ravnatelja Gimnazije Vjekoslava Robotića.

Naime, koprivnički gimnazijalci nedavno su se vratili s natjecanja koje je održano u Poljskoj, a na kojemu je sudjelovalo preko 300 učenika iz zemalja diljem Europe i svijeta.

Župan im je uputio čestitke na postignutim uspjesima, dodavši: „Vaši su rezultati odraz kontinuiteta odličnog rada koprivničke Gimnazije, koja je već godinama iznimno uspješna u predstavljanju na nacionalnoj i međunarodnoj razini. Posebno nas raduje što smo poznati po znanju te vam zahvaljujem što ste doprinijeli promociji Županije u tom području. Naravno, čestitam i vašoj mentorici i ravnatelju koji su vas vodili kroz cijeli proces te vam želim još mnogo ovakvih priznanja i nagrada.“.

Čestitkama se pridružio i zamjenik Ljubić koji je istaknuo kako je za uspjeh potrebno mnogo truda i odricanja te kako Županija na brojne načine ulaže u znanje i talente mladih, primjerice kroz Centar izvrsnosti koji djeluje pri Gimnaziji.

Mentorica Bojana Habek zahvalila je županu i suradnicima na prijemu te ispričala doživljaje iz Poljske, dodavši kako su se natjecali u četiri kategorije: izradi postera, prezentaciji iz matematike, prezentaciji iz znanosti te igrokazu, u kojemu su najviše uživali.

Naši učenici Neven Lukić te Sara Švegović i Mihaela Matijević osvojili su prva mjesta u kategoriji prezentacija iz znanosti. Izuzetno smo zadovoljni postignutim, predstavili smo posebnosti našeg kraja i zabavne načine na koje se može učiti matematiku, a stigli smo malo i razgledavati kulturne i povijesne znamenitosti. Već se veselimo sljedećoj godini, kada će se natjecanje održati na Cipru.“, istaknula je mentorica Habek.

Naglasivši kako je profesorica Habek proglašena profesoricom godine, ravnatelj Vjekoslav Robotić Županiji je zahvalio na dugogodišnjoj podršci, dodavši: „Podržavanjem svih nastavnih i izvannastavnih aktivnosti, Županija kao osnivač potiče mlade ljude poput ovih ovdje, kao i kvalitetne i kreativne profesore na još bolje predstavljanje u nacionalnim i međunarodnim okvirima. Učenicima čestitam na uloženom vremenu koje se višestruko isplatilo te se nadam kako ćemo i nadalje biti ovako uspješni.

U ime učenika obratio se Stjepan Đelekovčan koji je kazao kako su prezentirali zabavne matematičke koncepte te stručnom žiriju dali ideje za primjenu matematike u svakodnevnom životu. Raspravljali su i tome kako edukaciju učiti zanimljivijom, a cijelo iskustvo uvijek će pamtiti.

Ravnatelj Robotić za kraj je napomenuo kako svaki treći učenik Gimnazije predstavlja školu na brojnim natjecanjima, dodavši kako uz kvalitetno usmjeravanje, ulaganje u materijalne uvjete u školama kroz potporu osnivača te stipendiranje, možemo znatno doprinijeti ostanku mladih u Hrvatskoj.

Služba ureda župana