Župan otvorio izložbu Nade Dombaj

Župan Darko Koren prošlog je vikenda u Likovnoj galeriji u Križevcima svečano otvorio izložbu Nade Dombaj pod nazivom “Svaki dan je novi dan”.

Svestranoj Nadi Dombaj prošle je godine uručena Zahvalnica Koprivničko-križevačke županije za uspjehe u radu i postignute zasluge na području likovnog stvaralaštva i humanitarnog rada, a na likovnoj je sceni prisutna već dugi niz godina, gdje djeluje u raznim oblicima – slikarstvu, kiparstvu, instalacijama i sličnom. Ove godine slavi 50. obljetnicu svog stvaralaštva, a kao što je rekla uoči otvorenja izložbe, „prostor likovnih medija za nju je prostor istraživanja, u kojemu su vidljive reference na suvremenu umjetnost“.

Župan je istaknuo kako je Nada Dombaj vodeće ime likovnog amaterizma u Koprivničko-križevačkoj županiji, ali i šire, te je zahvalio na njezinom doprinosu umjetničkom stvaralaštvu kojim promiče Županiju. Okupljenima se obratila i ravnateljica đurđevačkog muzeja Edita Janković Hapavel, koja napisala predgovor katalogu izložbe, a za glazbeni program na klaviru koji je uveličao program otvorenja bila je zaslužna učenica Srednje glazbene škole u Križevcima Lana Čakija.

Nada Dombaj dolazi iz Koprivnice, a rođena je 1948. godine u Drnju. Članica je likovne sekcije KUD-a Podravka 72, sudionica mnogobrojnih izložbi u zemlji i inozemstvu, a uspješno je i ilustrirala mnoge knjige, što je rezultiralo priznanjima, nagradama i pohvalnicama Hrvatskog sabora za kulturu i drugih. Uvrštena je u likovne antologije, a važno je istaknuti i njezin humanitaran rad, kako s djecom, tako i sa starijim osobama, kao i doprinos pomaganju hrvatskim braniteljima za vrijeme Domovinskog rata.

Služba ureda župana

Izvor fotografija: prigorski.hr