Župan otvorio „Ljeto na Šoderici“

Župan Darko Koren u nedjelju, 10. lipnja svečano je otvorio novu sezonu „Ljeta na Šoderici“ koje će i ove godine svojim bogatim programom privući stotine posjetitelja na obale Podravskog mora.

„Ljeto na Šoderici“ održava se četvrtu godinu zaredom, no, kao što je pojasnio župan, „proces revitalizacije Podravskog mora i aktiviranja njegovih turističkih potencijala traje puno duže“, a na njemu su snage udružile Koprivničko-križevačka županija, županijska Turistička zajednica, Općina Legrad, brojne udruge i poduzetnici.

Uvijek govorim kako se bez privatnog interesa i poduzetničke inicijative ne može realizirati ozbiljan turistički projekt, u čemu mi kao Županija i županijska Turistička zajednica možemo dati podršku u smislu marketinga i promocije. Takve inicijative su za svaku pohvalu te sa zadovoljstvom mogu reći kako na Šoderici imamo ugostiteljske i smještajne kapacitete, a kroz simbiozu svih nas može se napraviti dobar turistički proizvod. Ljudi su željni ljetnih sadržaja, a nama je cilj da ih kroz kvalitetne i raznovrsne programe što više okupimo ovdje.“, naglasio je župan na otvorenju.

Pomoćnica direktora županijske Turističke zajednice Kristina Sočev kazala je kako je program započeo još u petak koncertom Gazdi, u subotu je nastavljen ŠodeVinoracijom, nogometnim turnirom i natjecanjem u kuhanju gulaša, a danas su svečanost uveličali članovi Oldtimer kluba „Biciklin“ i brojni rekreativci koji su u sklopu 13. Festivala biciklističke rekreacije vozili od Koprivnice do Šoderice.

Kao i dosadašnjih godina, posjetiteljima smo kroz ljetnu sezonu pripremili razna događanja, primjerice Šaran i Vegeta kup, Showderica, Country vikend, Obiteljski dan i Rocklive. Smatramo kako smo zaista uspjeli Podravskom moru vratiti onaj stari sjaj, što se može vidjeti po broju kupača i manifestacija te smo itekako zadovoljni postignutim, samo trebamo malo lijepog vremena.“, dodala je pomoćnica direktora Sočev.

Načelnik Općine Legrad Ivan Sabolić zahvalio je Županiji i županijskog Turističkoj suradnji na očuvanju ovog „bisera kontinentalne turističke ponude“ te pozvao da zainteresirane da provedu ugodne ljetne dane uz brojne sadržaje na Šoderici.

Otvorenju „Ljeta na Šoderici“ prisustvovali su i zamjenica gradonačelnika Koprivnice Ksenija Ostriž, načelnik Općine Drnje Petar Dombaj, predstavnici Aquaterra Lake Resorta, Turističke zajednice područja Središnje Podravine te brojni posjetitelji.

Služba ureda župana