Župan posjetio 2. Eno-gastro bajku u Križevcima

U Razvojnom centru i tehnološkom parku Križevci prošlog je vikenda održana druga po redu Eno-gastro bajka koja je okupila 30-tak malih proizvođača i OPG-ova s područja Koprivničko-križevačke županije, a posjetio ju je i župan Darko Koren.

Direktor Križevačkog poduzetničkog centra i jedan od začetnika projekta Tihomir Hodak pojasnio je kako su ciljevi Eno-gastro bajke na jednom mjestu povezati poljoprivrednu proizvodnju s poslovnim subjektima, poticanje kulture darivanja poslovnih poklona iz domaće, OPG ili eko proizvodnje, koncentracija inicijative na jednom mjestu, formiranje kompletnog popisa proizvođača te spajanje domaće kvalitetne proizvodnje s ugostiteljstvom. Drugi začetnik projekta Miroslav Mirković obavijestio je okupljene kako od sljedeće godine kreće projekt „OPG Burza“ čiji je cilj povezati kupce s OPG proizvođačima.

Pozdrave je uputio i predsjednik Udruge „Bilikum“ Denis Maksić koji je izrazio želju da se Eno-gastro bajka proširi i van granica Županije, a dobrodošlicu posjetiteljima i izlagačima zaželio je i zamjenik križevačkog gradonačelnika Mario Martinčević.

Služba ureda župana

 

Izvor fotografija: krizevci.hr