Župan primio zapovjednike 117. brigade Koprivničko-križevačke županije

U povodu osnivanja zapovjedništva 117. brigade Koprivničko-križevačke županije koja je osnovana 3. na 4. listopada 1991. godine, župan Darko Koren primio je zapovjednike Dragutina Kralja i Ivicu Zgrebeca, kako bi razgovarali o statusu i položaju branitelja te pitanjima od zajedničkog interesa.

Zapovjednici su županu predstavili inicijativu za osnivanje Županijskog odbora 117. brigade  te se prisjetili stvaranja same brigade. Zapovjednik Kralj ujedno je podsjetio kako je 117. brigada imala preko 3800 branitelja, od kojih je nažalost njih 38 poginulo u borbenim djelovanjima te kako su za svoje zasluge primili 22 odlikovanja, na što su iznimno ponosni.

Župan je kazao kako Županija pridaje posebnu pažnju braniteljskoj populaciji, koja je temelj stvaranja samostalne Republike Hrvatske te kako je važno čuvati sjećanje na godišnjice i događanja koji su obilježili našu povijest, a zapovjednicima je zahvalio na dugogodišnjoj suradnji i kvalitetnoj komunikaciji, kao i na angažmanu koji svakodnevno ulažu u čuvanje vrijednosti Domovinskog rata. Uz želje za nastavkom uspješne suradnje, župan im je poručio kako će im Županija i nadalje biti na raspolaganju za podršku i pomoć, a sve sa svrhom dobrobiti branitelja i njihovih obitelji.

Služba ureda župana