Župan prisustvovao misnom slavlju i blagoslovu kapelice u Kutnjaku

Prošlog je vikenda župa Kuzminec održala misna slavlja u Kutnjaku i Gorici povodom dolaska varaždinskog biskupa monsinjora Josipa Mrzljaka i blagoslova obnovljenih kapelica, a misi u Kutnjaku prisustvovao je i župan Darko Koren.

Varaždinski biskup monsinjor Josip Mrzljak stigao je na inicijativu mjesnog župnika Igora Radašića, a u Kutnjaku je održana svečana koncelebrirana sveta misa u kapeli svete Jelene Križarice koja je sagrađena 1763. godine u baroknom stilu, a na kojoj je obnovljena krovna konstrukcija i postavljen novi crijep. Također su popravljena oštećenja na vanjskoj fasadi i tornju, te je cijela kapela nanovo obojana, a osvježena je i unutrašnja žbuka, promijenjena su dotrajala ulazna vrata u crkvu, kao i vrata sakristije. Euharistijsko slavlje svečanim pjevanjem uzveličao je zbor mladih “Ihthis” iz župe Svetog Franje Asiškog, a na kraju mise župnik Radašić zahvalio je svima koji su sudjelovali u slavlju, a posebno onima koji su pomogli obnovu i uređenje kapele u Kutnjaku, spomenuvši Koprivničko-križevačku županiju, općine Legrad i Rasinja, Varaždinsku biskupiju i ostale.

Povodom blagdana svetog Florijana, u Kutnjaku su se okupila i vatrogasna društava s područja župe Kuzminec (DVD Kutnjak-Antolovec, DVD Kuzminec, DVD Koledinec i DVD Gorica-Grbaševec), koja su svečanim postrojavanjem dočekala biskupa, a koji ih je tom prilikom blagoslovio.

Istog dana, biskup Mrzljak je obišao i drugu filijalu, naselje Goricu, u je predvodio svetu misu i blagoslovio kapelicu svetog Jakova starijeg apostola, koja je sagrađena 2000. godine, a u protekle dvije godine na njoj su napravljeni brojni radovi: promijenjen je dotrajali crijep, u tornjić je postavljeno elektrificirano zvono kojeg do tada nije bilo, u svetištu je naslikana nova oltarna freska svetog Jakova, osvježena je unutrašnja žbuka te vanjska fasada. Mještani Gorica prilikom dolaska biskupa Mrzljaka obnovili su i kameno raspelo u središtu sela, kao i pripadajuću ogradu.

U obje obnovljene kapele postavljene su mramorne spomen ploče kojima će se ovjekovječiti posjet biskupa Mrzljaka ovim mjestima.

Služba ureda župana