Župan prisustvovao otvorenju „Tjedna EU fondova“

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije od 24. do 27. travnja organizira „Tjedan EU fondova“, koji će se održati u Zagrebu, Šibeniku i Mariji Bistrici.

Otvorenju „Tjedna EU fondova“ prisustvovali su i župan Darko Koren te ravnateljica PORA-e Razvojne agencije Podravine i Prigorja Melita Birčić kao regionalni koordinator, a cilj događanja je široj javnosti i potencijalnim korisnicima predstaviti sve mogućnosti korištenja europskih strukturnih i investicijskih fondova,  kao i dobrobiti koju oni nose Hrvatskoj.

Prigodnim su se govorima obratili ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, a ministrica je tom prilikom kazala: „Vlada RH i resorno Ministarstvo, u suradnji sa svima vama, aktivno radi na pojednostavljivanju procedura i sustava upravljanja EU fondovima te na izmjeni zakonske regulative kako bi se još više ubrzalo objavljivanje natječaja, ugovaranje i provedba projekata.“

„Tjedan EU fondova“ je obrazovno-informativno događanje koje od 2013. godine organizira Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u suradnji s kolegama iz drugih institucij u sustavu upravljanja i kontrole EU fondova, a tijekom kojeg će se predstaviti aktualne mogućnosti financiranja iz fondova Europske unije, rezultati, uspješni projekti te izazovi s kojima se prijavitelji najčešće susreću.

Nakon svečanosti otvorenja „Tjedna EU fondova“, ministrica Žalac održala je redoviti sastanak sa županima i regionalnim koordinatorima.

Program ovogodišnjeg Tjedna EU fondova 

Prijavu možete izvršiti na linku: https://strukturnifondovi.hr/tjedan-eu-fondova-2018-krapina-sibenik-i-zagreb/

Služba ureda župana