Župan prisustvovao prijemu za svećenike i časne sestre u Križevcima

U Gradskoj upravi Grada Križevaca u četvrtak, 11. siječnja gradonačelnik Mario Rajn održao je prijem za svećenike i časne sestre s područja Križevaca, kojemu su prisustvovali župan Darko Koren, vladika križevački mosinjor Nikola Kekić, saborski zastupnik Branko Hrg, predsjednik Gradskog vijeća Marko Katanović, zamjenik gradonačelnika Mario Martinčević te pročelnici upravnih odjela.

Na samom početku okupljene je pozdravio gradonačelnik Rajn poželjevši im mnogo zdravlja i ostvarenih ciljeva u novoj 2018. godini, te se osvrnuo na odličnu suradnju Crkve i Grada, kao i na uspješnu organizaciju proslave svetkovine sv. Marka Križevčanina.

Dobrim željama priključio se i župan Darko Koren kazavši: „Naša je sreća što u Koprivničko-križevačkoj županiji imamo tri biskupije koje pokrivaju cijelo područje te mi je drago što održavamo tradiciju suradnje Crkve i gradske, odnosno županijske vlasti. U ovoj godini zajedničke projekte planiramo intenzivnije financijski podržati te vam svima zahvaljujem na doprinosu lokalnoj zajednici.

Župan je ujedno pozvao okupljene na prijem za svećenike i časne sestre u organizaciji Županije u ponedjeljak, 22. siječnja u 11 sati, a zadovoljstvo održavanjem ovakvih susreta izrazio je i saborski zastupnik Branko Hrg, dodavši kako se time stvara zajedništvo između svjetovnog i duhovnog dijela.

Zahvalu na prijemu uputio je vladika križevački mosinjor Nikola Kekić te ujedno podsjetio kako je u tijeku Godina Križevačke eparhije koju je proglasio povodom 240. godišnjice njene uspostave u Križevcima, a koja će završiti svečanom misom u nedjelju, 18. lipnja u Križevcima.

U ime biskupa bjelovarsko-križevačkog mosinjora Vjekoslava Huzjaka, okupljenih svećenika i časnih sestara obratio se križevački župnik velečasni Stjepan Soviček istaknuvši zadovoljstvo bliskošću duhovnih i svjetovnih struktura te je ujedno blagoslovio sve prisutne i prostor Gradske uprave.

Služba ureda župana

Izvor fotografija: krizevci.hr