Županija podržala međunarodnu biciklističku utrku Tour of Croatia

Zamjenik župana Ratimir Ljubić u utorak, 17. travnja sa suradnicima je prisustvovao završnici prve etape četvrtog izdanja spektakularne biciklističke utrke Tour of Croatia, gdje je prvi kroz cilj projurio Talijan Niccolo Bonifazio te ostvario pobjedu u ukupnom poretku.

Koprivničko-križevačka županija i županijska Turistička zajednica uključile su se u podršku ovoj međunarodnoj utrci, a od starta u Osijeku do cilja u Koprivnici pobjedniku je trebalo ukupno 5 sati, 45 minuta i 25 sekundi za 227 kilometara. Drugi je bio također Talijan Andrea Guardini, a treće je mjesto pripalo rumunjskom sprinteru Eduardu Michaelu Grosuu.

Utrka je od ove godine unaprijeđena u 2. HC kategoriju, najzahtjevnija je dosad, a danas se vozi druga etapa od Karlovca do Zadra. Od hrvatskih biciklista, u tri različita tima natječu se Deni Baniček, David Jabuka, Emanuel Kišerlovski, Mateo Franković, Josip Rumac, Bruno Maltar, Viktor Potočki i Radoslav Rogina.

Ruta ovogodišnje utrke:

  • 17.4. Osijek – PP Kopački rit – Našice- Kutjevo – PP Papuk – Koprivnica
  • 18.4. Karlovac – NP Plitvička Jezera – PP Velebit – Zadar
  • 19.4. Trogir – Okrug – Brela – Baška Voda – Makarska – Tučepi – Podgora – PP Biokovo (Sv. Jure)
  • 20.4. Starigrad (NP Paklenica) – NP Sjeverni Velebit – Senj – Novi Vinodolski –– Crikvenica
  • 21.4. Rabac – Labin – Kastav – Viškovo – Rijeka – Opatija – Poklon (PP Učka)
  • 22.4. Samobor – PP Žumberak-Samoborsko gorje –  Sv. Nedelja – Dugo Selo – Sv. Ivan Zelina – PP Medvednica – Zagreb (Trg sv. Marka)

Utrku svakodnevno prate brojni mediji, među kojima je potrebno izdvojiti televizijske postaje s čak šest kontinenata – u Europi, Sjevernoj i Južnoj Americi, Aziji, Africi i Australiji, a održava se pod visokim pokroviteljstvom Ureda Predsjednice Republike Hrvatske i Vlade Republike Hrvatske.

Uz Županiju, utrku podržavaju Ministarstvo turizma i Hrvatska turistička zajednica, Središnji državni ured za šport, Parkovi Hrvatske te brojni gradovi i županije koji su domaćini starta i cilja ili prolazni gradovi neke od ovogodišnjih šest etapa.

Raspored etapa možete pogledati OVDJE.

Više informacija možete pronaći na službenoj internetskoj stranici utrke: http://www.tourofcroatia.com/

Služba ureda župana