Županija podržala obilježavanje Dana ružičastih majica

Koprivničko-križevačka županija i ove se godine uključila u obilježavanja Dana ružičastih majica, odnosno program prevencije vršnjačkog nasilja, a zamjenik župana Ratimir Ljubić i suradnici podržali su događanja u Obrtničkoj školi Koprivnica te Strukovnoj školi Đurđevac.

Obrtnička škola Koprivnica već tradicionalno treću godinu za redom obilježava Dan ružičastih majica i to ponajviše zbog velikog interesa učenika. Problem vršnjačkog nasilja ne može se ignorirati, a stručni suradnik Obrtničke škole Bruno Antolić napomenuo je kako se po tom pitanju radi korak naprijed jer iduće godine upisuju poseban razred učenika s poremećajima u ponašanju. Također, Humanitarna udruga „Šegrtsko srce“, koja djeluje u sklopu Obrtničke škole, u suradnji s Centrom za socijalnu skrb provodi projekt “Druga šansa” u kojemu maloljetni počinitelji kaznenih djela obavljaju posebnu obavezu rada u humanitarnim organizacijama. U sklopu programa Dana ružičastih majica učenici su pokazali svoje vještine na boksačkoj vreći i bubnjevima, dok je učenik Matija Kolarić dizajnirao prigodne majice.  Na taj se način potiče kohezija među učenicima, što doprinosi prevenciji vršnjačkog nasilja.

Strukovna škola Đurđevac povodom Dana ružičastih majica organizirala je nogometni turnir na kojemu su se učenici odlučili sportom boriti protiv nasilja u školama. Turnir je trajao tri dana, igrale su ženske i muške ekipe, a za prvo, drugo i treće mjesto Županija je osigurala pehare što je učenike osobito razveselilo. Pobjednici turnira su učenici 3.b razreda i učenice 3.b, h, c i 4.c razreda, dok su se vještinama istaknulo najbolji igrači turnira – Josip Fuček i Veronika Tudić.

Služba ureda župana