Županija podržala obilježavanje Svjetskog dana hepatitisa

Na koprivničkom Zrinskom trgu u subotu 28. srpnja u organizaciji Udruge liječenih i oboljelih od hepatitisa „HEPATOS-Koprivnica“ i u suradnji s Infektološkim odjelom Opće bolnice „Dr. Tomislav Bardek“ Koprivnica obilježen je Svjetski dan hepatitisa, s ciljem podizanja svijesti javnosti o javnozdravstvenom značaju virusnih hepatitisa, prvenstveno hepatitisa B i C.

Županija je i financijski podržala projekt obilježavanja Svjetskog dana hepatitisa, a predstavnike Udruge i liječnike posjetili su zamjenik župana Ratimir Ljubić, pročelnica Upravnog odjela za zdravstveno-socijalne djelatnosti Željka Koluder Vlahinja, predsjednik Gradskog vijeća Grada Koprivnice Ivan Pal te zastupnik u Bundestagu Josip Juratović te im zahvalili na svemu što čine u borbi protiv ove opasne bolesti.

Na informativnom pultu dijelili su  se letci o virusnim hepatitisima, a bilo je organizirano i testiranje na hepatitis C što je izazvalo velik interes građana.

U Hrvatskoj oko 40.000 građana živi s hepatitisom B ili C, većina ni ne zna da je zaražena, a posljednjih se godina bilježi dvjestotinjak prijava novootkrivenih slučajeva hepatitisa C i stotinjak slučajeva hepatitisa B godišnje.

Služba ureda župana