Županija potpisala Sporazum o financiranju s HGSS Stanicom Koprivnica

U utorak, 26. lipnja u prostorijama Županijske uprave, župan Darko Koren i pročelnik Hrvatske gorske službe spašavanja Stanice Koprivnica Dejan Bojovski potpisali su Sporazum o financiranju redovne djelatnosti Stanice, a potpisivanju su prisustvovali i pročelnik HGSS-a Vinko Prizmić, zamjenik župana Ratimir Ljubić, pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić te član Stanice Danijel Petrović.

Župan je snagama HGSS-a zahvalio na dosadašnjoj suradnji i svemu što su zajedno postigli, dodavši: „Srećom, Koprivničko-križevačka županija spada u manje rizične prostore koji po svojim obilježjima ne zahtijevaju vaš češći i intenzivniji angažman, no postojale su krizne situacije u kojima je bila potreba vaša pomoć i one su odrađene na najbolji mogući način, te samo mogu zahvaliti članovima HGSS-a koji su zaista u svakoj prilici prisutni i na raspolaganju. Ovo potpisivanje ugovora dokazuje naše zadovoljstvo te se nadamo i daljnjoj odličnoj suradnji.“

Zamjenik Ljubić, koji je ujedno i načelnik županijskog Stožera civilne zaštite, kazao je kako je HGSS, uz vatrogasce, glavna operativna snaga Stožera, a glavne su im prednosti njihova organiziranost i opremljenost.

Svoje znanje i vještine, osim u kriznim situacijama, pokazuju i na vježbama koje redovito provodimo, a posebno su za pohvalu inovativne metode koje primjenjuju u radu.“, istaknuo je zamjenik Ljubić, dodavši kako je u planu omogućavanje dodatnog prostora za skladištenje njihove opreme.

Župan je posebno zahvalio na dolasku pročelniku Prizmiću koji je obišao prostore Stanice Koprivnica koja je osnovana 2016. godine te pohvalio njezin napredak i rad.

Istaknuvši kako je HGSS u posljednje vrijeme pokretač mnogih procesa u Republici Hrvatskoj u području zaštite i spašavanja te predlagač novih zakona, pročelnik Prizmić dodao je kako su operativna snaga koja djeluje u zajednici, a opet ima svoju vertikalu i predstavlja državu, na čemu se bazira suvremeni europski pristup civilnoj zaštiti.

Sustav je onoliko jak koliko ga budemo svi zajedno učinili otpornim, a HGSS svojim djelovanjem i edukacijama mladih doista može značajno utjecati na otpornost i prevenciju. Naš će se daljnji razvoj temeljiti upravo na operativnim snagama i poboljšanju materijalnih uvjeta za širenje sigurnosne kulture. Vidimo da Županija ima razumijevanja za naše potrebe te vam zahvaljujem na potpori koju nam pružate.“, poručio je pročelnik Prizmić.

Zahvalama Županiji na podršci pridružio se i pročelnik Bojovski, dodavši kako osim na ovom području, sudjeluju i u akcijama u drugim županijama te su svojim sposobnostima spremni odgovoriti na sve izazove.

Iz godine u godine rastemo, čak smo proširili članstvo, a cilj nam je da imamo članove po cijeloj Županiji. U aktivnostima koje provodimo potrebna nam je pomoć Županije jer bez zajedničke suradnje nema napretka.“, napomenuo je pročelnik Bojovski te pojasnio kako kontinuirano provode edukacije, a trenutno broje 19 članova i 4 suradnika koji čekaju na status članstva.

Služba ureda župana