Županijski kazališni amateri najbolji u Hrvatskoj

Dodjelom priznanja i nagrada u devet kategorija, u nedjelju  27. svibnja u Vodicama je završen 58. Festival hrvatskih kazališnih amatera, na kojemu su županijski kazališni amateri osvojili čak dvije nagrade.

U jakoj konkurenciji, nagradu za najbolju predstavu osvojila je skupina „Kaotis Teatralis“ Ludens Teatra Koprivnica za predstavu „Ispod površine“, dok je nagradu za najbolju režiju osvojio  Karlo Kučanda, za  istu predstavu. Županiju su po prvi put predstavljali članovi dramske skupine KUD-a „ Mudlin“  iz Petrenaca s predstavom „Učitelj“ za koju su dobili pozitivne ocjene  stručnog povjerenstva.

Festival hrvatskih kazališnih amatera – FHKA godišnja je smotra najboljih amaterskih kazališta i kazališnih skupina. Zadaća Festivala je poticajno djelovanje na razvitak kazališnog amaterizma u Hrvatskoj i prezentacija najkvalitetnijih godišnjih ostvarenja amaterskih kazališnih udruga i sekcija svih kazališnih poetika koje njeguju kazališne skupine te već više od pola stoljeća putuje Hrvatskom i okuplja najbolja hrvatska amaterska kazališta i skupine.

U šest festivalskih dana izvedene su ukupno 23 predstave, odabrane iscrpnom selekcijom u konkurenciji od čak 167 prijavljenih, a sve ih je budno pratilo Prosudbeno povjerenstvo u sastavu: Jasna Palić Picukarić, glumica Zagrebačkog gradskog kazališta Komedija, Marina Petković Liker, kazališna redateljica i profesorica na ADU Zagreb te Igor Ružić,  kazališni kritičar.

Služba ureda župana