Županijski Savjet za umirovljenike održao četvrtu sjednicu

Savjet za umirovljenike i osobe starije životne dobi Koprivničko-križevačke županije u srijedu, 4. srpnja održao je svoju četvrtu sjednicu koju je vodio predsjednik Savjeta i Županijske skupštine Željko Pintar, a prisustvovao joj je zamjenik župana Ratimir Ljubić koji je pohvalio aktivnost članova te pročelnica Upravnog odjela za zdravstveno-socijalne djelatnosti Željka Koluder Vlahinja.

Na dnevnom redu bila je Informacija o donošenju i primjeni Odluke o sufinanciranju troškova smještaja u domove socijalne skrbi za starije i nemoćne osobe, koja je donesena na posljednjoj sjednici Županijske skupštine.

Predsjednik Savjeta osvrnuo se na održane tribine povodom Međunarodnog dana obitelji, što je odlično prihvaćeno kod starije populacije, a najviše je pitanja bilo iz područja socijalne skrbi. Obzirom na tako dobre reakcije, dogovor je da se nastavi s održavanjem tribina, i to 1. listopada povodom obilježavanja Dana starijih osoba. Teme će biti iz socijalne skrbi, a također bi se informiralo javnost o dosadašnjim aktivnostima i programu gerontodomaćica. Kod pitanja zdravstvene zaštite, govorilo bi se o cijepljenju te promociji zdravog i aktivnog starenja.

Služba ureda župana