01.06.2022.

Održana 13. Županijska likovna kolonija


Likovni amateri s područja Koprivničko-križevačke županije okupili su se u subotu 28. svibnja u Društvenom domu u Ferdinandovcu na 13. Županijskoj likovnoj koloniji, čiji je domaćin bila likovna sekcija HKUD-a „Frankopan“ iz Ferdinandovca. Organizator kolonije bila je županijska Zajednica kulturno-umjetničkih udruga, a pokrovitelj Koprivničko-križevačka županija.

U ime Županijske ZKU , domaćinima i sudionicima, obratila se Maja Raščanec, članica Upravnog odbora. Zahvalila se svima na dolasku na koloniju i posebno vrijednim domaćinima na srdačnom gostoprimstvu i savršenoj organizaciji.

Vrijedni umjetnici inspiraciju su pronašli u prirodnim podravskim ljepotama, a slikali su raznim tehnikama. Na koloniji je sudjelovalo 30 sudionika iz devet Udruga : Likovna sekcija "Podravka 72“ iz Koprivnice, Likovno-kreativni centar Koprivnica, Udruga Kloštranska paleta, Križevački likovni krug, likovna sekcija "Likresa" iz Novigrada Podravskog, Udruga "Peski art" iz Đurđevca, likovna sekcija HKUD-a "Frankopan" iz Ferdinandovca, likovno-kreativna sekcija KUD-a Delovi i likovna sekcija KUD-a „Tomislav“, Sveti Ivan Žabno.

Likovnim amaterima pridružio se i dao podršku u radu načelnik Općine Ferdinandovac, Vjekoslav Maletić te predsjednica HKUD-a „Frankopan“, Marta Horvat, a družene je upotpunjeno kulturno-umjetničkim programom u kojem su sudjelovali članovi muškog pjevačkog sastava „Ferdinand „.

Izvor: Zajednica kulturno-umjetničkih udruga KKŽ

Služba ureda župana


 

Pročitano 700 puta