11.07.2022.

OŠ „Antun Nemčić Gostovinski“ sa svojom slovaricom osvojila drugu nagradu Školske knjige

DSC 0161


Učenici 4. b razreda Osnovne škole “Antun Nemčić Gostovinski“ Koprivnica sa svojom su učiteljicom Sanjom Brkić ove godine obišli zaštićena područja Koprivničko-križevačke županije: Kalnik i Đurđevačke pijeske. Potaknuti željom da ostali učenici i odrasli upoznaju ljepote našeg kraja te zaštićenu kulturnu i prirodnu baštinu, odlučili su naslikati svoju slovaricu i sudjelovati na natječaju Školske knjige „Slovarica mojeg kraja“ .

Stručni žiri odlučio je s prve tri nagrade nagraditi one slovarice koje su se doista istaknule svojim likovnim oblikovanjem, koje sa svakim slovom prikazuju obilježja kraja te koje su dosljedne u svojoj inovativnosti i kreativnosti.

https://www.skolskiportal.hr/sadrzaj/pljesak-molim/imamo-pobjednike/

Njihova „Slovarica zaštićene prirode i baštine mojeg kraja“ dobila je drugu nagradu te će biti tiskana, a učenici će biti nagrađeni majicama, kapama i poklonom Školske knjige.

Priroda i bioraznolikost Koprivničko-križevačke županije prepoznata je, vrednovana i zaštićena na nacionalnoj, europskoj i svjetskoj razini te je zato važno poučavati djecu o važnosti očuvanja prirode i bioraznolikosti, što se u OŠ Antuna Nemčića Gostovinskog kontinuirano čini.

Čestitke na osvojenog nagradi i hvala vam što promovirate kulturnu i prirodnu baštinu Koprivničko-križevačke županije!

Služba ureda župana

Pročitano 675 puta