31.08.2022.

Likovni radovi s radionice „Peski-Art 2022. Đurđevac“ putuju u Šibenik

Šibenik 2022 1


Ove godine po jubilarni deseti put organizira se likovna radionica "Peski-Art Đurđevac". Organizatori, udruga „Peski-Art“ i druge udruge i pojedinci, ovom likovnom radionicom koja se održava u sklopu projekta "Podravina svojemu generalu" obilježavaju značajne datume iz novije hrvatske povijesti. Posebno se obilježava datum izricanja oslobađajuće presude hrvatskim generalima u Haagu 16. studenoga, a projekt se održava u čast rođena Đurđevčana, heroja Domovinskog rata generala Mladena Markača.

Kako bi se širila spoznaja o važnosti ovog datuma i čina kojim je potvrđen legitimitet vojno redarstvenih operacija u Domovinskom ratu i oslobađanje okupiranih područja RH,  likovni radovi daruju se gradovima i ustanovama koji su dali poseban doprinos u Domovinskom ratu ili posebno cijene doprinos hrvatskih branitelja i generala Mladena Markača hrvatskoj slobodi. To se očituje dodjelom statusa Počasnog građanina generalu Markaču, a nakon niza gradova poput Zagreba (Doma specijalne policije), Lipika, Pakraca, Vukovara, Knina, Gospića, Gline, ove 2022. godine organizatori će likovne radove darovati u Šibenik u Veteranski centar Podružnicu Šibenik iz koje ustanove  je od voditelja gosp. Gorana Pauka stigao odgovor o prihvaćanju donacije.

licensed image

Organizatori projekta raduju se što će likovni radovi s likovne radionice „Peski-Art 2022. Đurđevac“ krasiti velebno zdanje Veteranskog centra u Šibeniku te zahvaljuju ravnateljstvu Veteranskog centra i voditelju Podružnice u Šibeniku Goranu Pauku na prihvaćanju donacije, a zahvaljuju na potpori i pomoći svim pokroviteljima, donatorima, sponzorima, sudionicima i orgaizatorima koji će pomoći i sudjelovati u organizaciji ove jedinstvene priredbe i doprinjeti njenom uspješnom jubilarnom ostvarenju.

Predsjednik udruge „Peski-Art Đurđevac“ Franjo Mihočka

Pročitano 425 puta