13.10.2022.

Učitelji iz Drnja posjetili Dublin

ć4


U sklopu Erasmus+ akreditacije, tijekom rujna ove godine četiri učiteljice Osnovne škole Fran Koncelak Drnje provele su tjedan dana na tečajima A European School for All Students, Life Coaching for Teachers: Happy Teachers for Better Students, Where's an App for That! i Student-Centered Classroom: Teachers as Promoters of Active Learning organizacije Europass Teacher Academy Ireland u Dublinu u Irskoj. U mobilnosti su sudjelovale učiteljice matematike Ksenija Varović i Ksenija Varga, učiteljica vjeronauka Ksenija Marić te učiteljica hrvatskoga jezika Ana Tustonjić Dombaj, koja je ujedno i koordinatorica.

Ovom mobilnošću omogućilo se stručno usavršavanje učiteljica u području profesionalnog razvoja učitelja iz područja rada s učenicima s posebnim odgojno-obrazovnim potrebama, iz područja IKT-a te  razvoja motivacije, inovacije, kreativnosti i ambicija kod učenika. Stručno osposobljavanje uključivalo je predavanje stručnjaka i praktičan rad, a vikend je bio rezerviran za razgledavanje Irske.

Tijekom jednotjednog usavršavanja stekle su mnogo novih vještina koje će iskoristiti za dodatno usavršavanje i podučavanje učenika i ostatka učiteljskog kadra te će stečeno znanje pridonijet unapređenju i obogaćivanju neposrednog rada s učenicima. 

Predstavljanjem naše škole na tečajima kao i predstavljanje ostalih ustanova koje su sudjelovale na istim stvoreni su uvjeti za razmjenu iskustava iz prakse kao i upoznavanje s karakteristikama odgojno-obrazovnih sustava drugih zemalja. 

U slobodno vrijeme razgledavali smo Dublin i njegove znamenitosti poput Dublin Castle, zatvor Kilmainham Gao, Trinity College i Book of Kells, poznati kvart Temple Bar i posjetili Cliffs of Moher te Galway.

Izvor: OŠ DRNJE

Služba ureda župana


 

Pročitano 414 puta