09.11.2022.

KUD-u „ Stari graničar“ iz Cirkvene uručena Srebrna plaketa Hrvatskog sabora kulture

FB IMG 1667896984037


U organizaciji Hrvatskog sabora kulture u Dvorani „Preporod“ u Dugom Selu 5. i 6. studenoga 2022. održan je 29. Susret hrvatskih tamburaških orkestara i sastava.

Na 29. Susretu natjecalo se sveukupno 19 tamburaških orkestara i sastava s preko 400 tamburaša, izabranih na županijskim smotrama i pojedinačnim preslušavanjima te evaluacijom video snimki od strane selektora. U selekciji za ovogodišnji 29. Susret,  sudjelovalo je 45 tamburaških orkestara i sastava iz  12 hrvatskih županija s više od 900 izvođača.

Stručno povjerenstvo u sastavu: Igor Kudeljnjak, Siniša Leopold (predsjednik) i Ivan Potočnik dodijelilo je  plakete Hrvatskog sabora kulture.

Predstavnicima naše Županije , KUD-u "Stari graničar" iz Cirkvene,  u kategoriji folklornih sastava,  dodijeljena je  Srebrna plaketa s osvojenih 88,67 bodova.

Sudjelovanje na 29. Susretu, tamburaški sastav iz Cirkvene izborio je  na  županijskoj smotri  tamburaških sastava koja se održala 18. rujna u Glogovcu od strane selektora Krune Gabaja.

U svom programu izveli su „Đelekovečku polku“  u obradi Dražena Varge i „Grad se beli“ u obradi Gorana Ivana Kovačića i uz pratnju vokalnog sastava KUD-a „Stari graničar“.

Kao kruna ovogodišnjeg 29. Susreta održana je promocija zbirke „Odabrana djela“ skladatelja Bože Potočnika izdane u nakladi Hrvatskog sabora kulture koju je Skladatelj osobno promovirao uz pomoć redaktora izdanja skladatelja Ivana Potočnika.

Izvor: ZKUU KKŽ

Služba ureda župana

Pročitano 337 puta